Audi a4 b7 2006r. 2.0 tdi świecąca sie kontrolka check engine

01 Sie 2020, 07:56

Witam serdecznie, jak w tytule święci mi się check engine i wyskakuje błąd "Motor for intake Manifold Flap (V157) Malfuncktion P3103"
Auto jest po czyszczeniu kolektora ssącego, egr i wymieniłem dwa razy przepustnice z firmy Febi
Nie mam pojęcia co to może być, proszę o szybką pomoc.
pawcio21012
Obserwowany

07 Sie 2020, 11:34

W przypadku problemu V157 najczęściej jest to przerwa lub zwarcie do masy lub jakieś uszkodzenie elektryczne wewnątrz obudowy. Może być też przepalony bezpiecznik co warto sprawdzić. Na początek musisz sprawdzić wtyczkę oraz wiązkę elektryczną czy tam jest wszystko ok. Jak nic nie znajdziesz to trzeba będzie rozebrać silniczek. Stanowi on jedną całość razem z obudową klapy dławiącej i znajduje się pomiędzy zaworem EGR przed kolektorem ssącym, a wężem dolotu powietrza doładowanego.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Juke Nismo
    Nissan Juke Nismo obrazuje ducha innowacji i wzbudza zainteresowanie, dzięki któremu koncepcja Nismo stała się jedną z najbardziej uznawanych nazw w sportach samochodowych oraz w grach. Wprowadzając markę Nismo do ...
    Suzuki Jimny
    Jimny jest obecnie najtańszym osadzonym na ramie autem terenowym, które jest oferowane w polskich salonach. Jego ceny zaczynają się od 64 900 zł. W tej kwocie otrzymamy pojazd napędzany silnikiem o pojemności 1,3 litra ...