Audi a4 b7 informacja o spalaniu bieżącym

04 Sty 2011, 23:14

Witam, mój problem polega na tym, że w Audi a4 b7 posiadam jedynie informację o całkowitym dystansie jaki jestem w stanie przejechać na odpowiedniej ilości paliwa. Nie mam możliwości sprawdzić jak wygląda sprawa spalania w danym momencie oraz spalania średniego. W innych samochodach z którymi się spotkałem oraz w książeczce audi jest napisane, że przełączniki do zmiany wyświetlania danych znajdują się na drążku odpowiedzialnym za wycieraczki. Ja nie mam tam tych przycisków. Posiadam jednak dwa guziki na kierownicy przycisk mode oraz przycisk ze strzałką coś a la backspace. Po naciśnięciu ich na wyświetlaczu pojawia się komunikac no funct. Znajomy powiedział mi, że muszę przeinstalować soft w komputerze auta.

Czy ktoś jest w stanie udzielić mi fachowej porady??

Pozdrawiam
quazar
Nowicjusz

Miejscowość: Malbork

05 Sty 2011, 09:32

quazar napisał(a): Ja nie mam tam tych przycisków

Czyli nie możesz tego sprawdzić.
quazar napisał(a): Po naciśnięciu ich na wyświetlaczu pojawia się komunikac no funct

Nie masz takiej funkcji.
quazar napisał(a):Znajomy powiedział mi, że muszę przeinstalować soft w komputerze auta.

Coś w tym stylu.
Nie jest to takie proste i byle kto nie moze tego robić.
Aby wykonać takie kodowanie i wprowadzanie nowych sterowników do Audi musi być Fachowiec lub jedż do ASO.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 numerem jeden w klasie samochodów kompaktowych
    W tegorocznej edycji plebiscytu AUTO BILD-Design-Award, czytelnicy tego popularnego magazynu motoryzacyjnego uznali nowe Audi A3 za najatrakcyjniejsze auto w klasie małych i kompaktowych samochodów. W plebiscycie o ...
    Radykalne coupe o czterech obliczach - Lexus RC
    Od oszczędnego, luksusowego coupé, przez sportowe auto z legendarną V-ósemką, po torowego potwora – żaden inny samochód w ofercie Lexusa nie ma tyle twarzy, co Radical Coupé, czyli RC. Sprawdzamy, ...