Audi A4 B7 - ocena + mała porada

14 Mar 2017, 22:01

Witam. Miałem wcześniej golfa 4, przyszedł czas na audi a4 b7, silnik to 1.8T. Z tego względu, że 1.6 jest za słaby, a TFSI zajadają olej oporowo i podobno więcej z nimi problemów dlatego coś po środku czyli 1.8 zostaje. Zainteresowałem się tym ogłoszeniem:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Co o tym sądzicie?

Jeśli chodzi o awarie wariatora faz rozrządu - czy to dotyczy silników 1.8T? Jak wyglada sprawa z zawieszeniem przednim? Podobno jest nietrwałe? Na co zwracać uwage przy kupnie a4 b7(2007rok)?
BumbleX
Obserwowany

Auto: solaris :)

14 Mar 2017, 22:13

W pierwszej kolejności zadzwoń do sprzedawcy i zapytaj jaka byłaby kwota na fakturze ? Może dalej nie będzie o czym rozmawiać.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

14 Mar 2017, 23:15

Bardziej sie na taki myk nastawiałem przy rozmowie w 4 oczy, jak facet będzie chciał wpisać kilka tysi bo 'znizki' i inne klamstwa to siema, ale racja, lepiej przez telefon, mniej zachodu. Zadzwonie jutro, zobaczymy co powie.

A na obecną chwile, zdarzają się ogłoszenia, że auto jest sprowadzone, a sprzedawca udziela polrocznej gwarancji na wiekszosc czesci - pic na wode?
BumbleX
Obserwowany

Auto: solaris :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ferrari F12 Berlinetta
    F12 to rasowy włoski grand tourer. Auto zachwyca osiągami - do pracy zaprzęgnięto w nim silnik V12 o mocy sporo ponad 700 KM, wygodnym i dopracowanym wnętrzem i oczywiście świetną, smukłą sylwetką z długą maską. Odmiana pozbawiona ...