Audi a4 B7 - ocena ogłoszeń

29 Mar 2020, 12:52

Witam. Przymierzam się do zakupu audi a4 B7 w benzynie (1.8T/2.0). Budżet z pakietem startowym to max 30 tys. Zależy mi na doposażonym, zadbanym egzemplarzu (o ile to w ogóle możliwe :)) Wpadły mi w oko poniższe ogłoszenia

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Większość ogłoszeń jest od handlarzy. Czy warto w ogóle zawracać sobie nimi głowę? Dzięki za odpowiedź
Rampampam123
Nowicjusz

29 Mar 2020, 15:05

Daj sobie spokój z autami od handlarzy, wg mnie ten przedostatni niezły, warto sprawdzić, reszta bardzo średnia.
Jak ktoś sprzedaje za tyle co w PL a kupił w Niemczech to ile dał? prosty rachunek.
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

29 Mar 2020, 16:09

Bartolekk napisał(a):Daj sobie spokój z autami od handlarzy, wg mnie ten przedostatni niezły

no ale przecież przedostatni tez od handlarza :lol:

piszesz w zasadzie o typowych stereotypach lat '90

w związku z tym kupować tyko od prywatnego w PL który pozbywa się tylko i wyłącznie że auto jest tak dojechane że chce się pozbyć żeby go zaraz na złom nie wywozić.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

29 Mar 2020, 16:30

andrewb25 napisał(a):kupować tyko od prywatnego w PL który pozbywa się tylko i wyłącznie że auto jest tak dojechane

Ty tak robisz?
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2008

29 Mar 2020, 17:07

ja tylko i wyłącznie kupuję od prywatnego ale nie w Polsce :lol:

Bo:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

04 Kwi 2020, 20:48

andrewb25 napisał(a):piszesz w zasadzie o typowych stereotypach lat '90

Dokładnie, kupić dobre auto od Polaka to jak wygrać w lotto.
Jaka by marka nie była, nawet te mniej popularne to już dojechane do spodu i dopiero wtedy Polak sprzedaje.
Nie ma się co oszukiwać, tutaj ludzie wiedzą kiedy sprzedać auto komuś żeby się nowemu nabywcy posypało.
Ogólnie z budżetem 30 tys. na A4 B7 rozglądnąłbym się w Niemczech jeżeli granice będą już otwarte i Ci się nie śpieszy.
P.S. Coś Cie się tak wszyscy uparli na te Audi? Ja już bym się nawet nie popatrzył za bardzo na Niemieckie samochody, a co dopiero na takiego populusa?
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX L - siedmioosobowa wersja modelu RX
    Zaprezentowana w 2018 roku, siedmioosobowa wersja modelu RX jest SUV-em z elektrycznie składanym i rozkładanym trzecim rzędem siedzeń, dysponującym osobnym panelem klimatyzacji. Jest wyższa i dłuższa od standardowego modelu, ...