Audi A4 b7 - oznaczenie reflektora DCR

06 Sty 2020, 20:34

Cześć, mam pytanie dotyczące reflektora a4b7 ponieważ muszę kupić nowy szukam na Internecie Ale do końca nie wiem czy to jest xenon czy bixenon, mam oznaczenie DCR co niby oznacza bixenon ale jak szukam do kupienia to reflektory które są sprzedawane jako xenon też mają takie oznaczenie jedyne czym się różną to jakieś oznaczenie w moim przypadku jest to 31S A w innych np 20S. I sam już nie wiem czego szukać i jak je rozróżniać. Sorki za zawiłość.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Blackrider
Obserwowany

07 Sty 2020, 10:03

Blackrider napisał(a):Ale do końca nie wiem czy to jest xenon czy bixenon, mam oznaczenie DCR co niby oznacza bixenon
Oznaczenie DCR to bi-xenon.

Z tego co wiem DC to światła xenonowe mijania, DR to światła xenonowe drogowe, a DCR to właśnie bi-xenony. Jednak żeby upewnić się że tak jest sprawdź jakie masz żarówki dla świateł mijania i dla drogowych (długich) wtedy będziesz na 100% pewien. Pamiętam kiedyś takie zobaczenie DCR HR i tam były xenony na mijania a na drogowych (długich) żarówki halogenowe.

Zerknij sobie też tu na forum gzie masz opisane oznaczenia na reflektorach co-nam-mowia-oznaczenia-reflektorow-przednich-i-tylnych-lamp-vt103818.htm

Blackrider napisał(a):jedyne czym się różną to jakieś oznaczenie w moim przypadku jest to 31S A w innych np 20S
Najlepiej szukać z takim samym oznaczeniem. Ja niestety nie wiem co to dokładnie oznacza ale warto się temu przyjrzeć i sprawdzić.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Kalkulator LPG
    Kkalkulator pozwala obliczyć szacunkową różnicę w kosztach eksploatacji samochodu w zależności od zasilania silnika benzyną, a gazem (LPG). Na podstawie danych wprowadzonych do formularza obliczymy przyblizony czas ...