Witam, w poprzednim temacie na forum prosiłem was o pomoc w wyborze samochodu z pośród kilkunastu pozycji. Po opiniach zszedłem na ziemie i odpuściłem auta rodem z USA. Teraz zastanawiam się a raczej konkretnie chce wybrać pomiędzy
Audi A4 B7 - silnik 1.8T
Volkswagen Passat B6 - silnik benzynowy pytanie jaki? FSI I TSI nie cieszą się dobrymi opiniami
BMW 3 E90 - tutaj już kompletnie nie wiem jaki silnik polecacie?
Biorę pod uwagę tylko silniki benzynowe i tylko takie które będą fajnie współpracowały z instalacją LPG. Robię rocznie około 50 tysięcy autko kupuje na 2-3 lata więc inwestycja w instalację jest nieunikniona.
Do Audi przekonuje mnie jakoś wykonania elementów i dość masywny wygląd który wskazuję na to że będzie się dobrze trzymać na drodze z kolei Volkswagen Passat też nie wygląda najgorzej a jego ceny w porównaniu do audi są dużo niższe na deser pozostaje BMW czyli napęd na tył, piękne wnętrze ale z kolei chyba najmniejsze autko z wyżej wymienionych.
Przede wszystkim stawiam na niezawodność, dobrą jednostkę która będzie współpracowała z LPG a także zależy mi na tym aby na autostradzie przy prędkościach 170-180km/h auto zachowywało się w miarę stabilnie i dobrze trzymało się drogi no i wiadomo aby bezpiecznie pokonywało zakręty.
Co doradzacie?
![Uśmiechnięty :-)]()