Audi A4 B7 VS Passat B6 kombi diesel

21 Sie 2009, 19:37

Witam, chciałbym zaczerpnąć waszych opinii na temat tych 2 aut. Mamy firme i chcemy wziasc samochod w leasing w gre wchodzi rocznik 2005 lub ewentualnie 2006 musimy sie zmiescic w 50 000zl . Chodzi mi o silnik diesla poniewaz bede jezdzic po Warszawie i wiadomo korki sa niesamowite wiec spalanie diesla jest mniejsze. Lubie jazde ostrzejsza wiec mysle ze silnik jakies 140 KM. Jednak mam dylemat co wybrac. Prosze porade :)
Pito
Nowicjusz

Miejscowość: wawa

21 Sie 2009, 22:14

Ponoć 2.0 TDI nie najlepszy silnik... Nie pamiętam co dokładnie ale są z nim kłopoty...
Właściciele się skarżą na duże zużycie oleju :) Bardzo miękie zawieszenie co nie zawsze jest dobre na naszych ścieżkach... Więcej ci nie powiem bo nie wiem...
A może Toyota Avensis? :mrgreen:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

21 Sie 2009, 23:09

w tych silnikach 2.0TDI bodajże pękały głowicę i wycierały się takie wałeczki . Poprawiono to dopiero 2007r , więc ja bym się nie pchał w ten silnik . Jeśli już to wolałbym silnik 1.9TDI , a jeśli będzie ci brakowało mocy to możesz zawsze ją elektronicznie podnieść koszt to jakieś 900zł . A co do modeli aut to różnią się one nieco od siebie klasą . Audi A4 jest nieco mniejsze od passata . Zależy jakie autko ci potrzebne , wiadomo jak coś by trzeba było przewieźć to i audi i vw będzie podobnie . Ja bym stawiał na Audi w passacie nie podoba mi się wnętrze .
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

22 Sie 2009, 09:39

A czy uwazacie ze A4 1.9 z chipem bedzie mniej awaryjny iz z silnikiem 2.0 ?Ja chyba tez jestem bardziej przekonany do audi niz do vw. Ma taka nutke agresywnosci :)
Pito
Nowicjusz

22 Sie 2009, 10:52

Ja uważam że będzie na pewno mniej awaryjny . Wiadomo tylko trzeba lać dobre paliwo , bo te silniki były na to uczulone , poza tym nic nie powinno się dziać .
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

22 Sie 2009, 17:17

a czy przed zakupem takiego auta wyjdzie u mechaniora czy wczesniej silnik nie jezdzil na jakims badziewiu ? Na co jeszcze zwrocic uwage przy tym modelu ?
Pito
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Magazyny energii z baterii samochodowych
    Toyota i Chubu Electric Power zawarły porozumienie w sprawie wspólnej budowy systemu magazynowania energii Storage Battery System na przemysłową skalę. Zostaną w nim powtórnie wykorzystane akumulatory z samochodów ...