Pierwszy samochód do 8tyś

14 Lip 2009, 20:24

Witam, planuję zakup pierwszego samochodu osobowego. Co możecie mi polecić do 8tys?

Zastanawiam się poważnie nad Vectra B i jakimś roverem. Wizualnie podobają mi się jeszcze lafy 156, ale jak to naprawdę z nimi jest?
ziom$
Nowicjusz

Miejscowość: "z tond"

14 Lip 2009, 20:45

ja bym proponowal golfa III lub renault laguna
felipemassa2
Początkujący

Miejscowość: Poznan

14 Lip 2009, 20:53

Wizualnie te samochody mi się nie podobają. Co innego GOLF IV, niestety nie ma szans dostać do 8tyś.

Alfy 156 mi się najbardziej podobają z dotychczas wymienionych, tylko nie wiem jak to z nimi naprawdę jest. Nie chce kupić samochodu, który zamiast jeździć będzie stał w serwisie.
ziom$
Nowicjusz

14 Lip 2009, 21:00

alfy nie mialem ale kolega ma diesla i bardzo chwali
felipemassa2
Początkujący

Miejscowość: Poznan

14 Lip 2009, 21:03

Jeżeli mamy tutaj właścicieli alfy 156 to proszę pisać obiektywne opinie. Chciałbym się jak najwięcej dowiedzieć o tym samochodzie, jakie usterki występują, z czym trzeba się liczyć itd.
ziom$
Nowicjusz

14 Lip 2009, 21:20

kolega qki ma alfe 156
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ultima GTR i wyścigowa Corvetta - Jerzy Dziewulski
    Jerzy Dziewulski, honorowy członek klubu Elite Circle co roku podczas imprez motoryzacyjnych zaszczyca nas swoją obecnością prezentując swoje auta między innymi Ariela Atoma, Ultimę GTR i wyścigową Corvette. W tym roku po ...

15 Lip 2009, 09:25

za 8 tys to sie nawet nie pchaj w alfe bo bedzie do remontu jak wogole znajdziesz w tej cenie.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

16 Lip 2009, 08:15

Niestety trzeba pamiętać,że aby cieszyć się z właściwości Alfy to należy liczyć się z kosztami nierzadkich napraw zawieszenia.Niesprawna Alfa to żadna frajda z jazdy...
O Roverze nic dobrego nie mogę powiedzieć. Może tylko wygląd jest akceptowalny. Auto drogie w naprawach i nie jest wzorem bezawaryjności... Z resztą ciężko spotkać jakikolwiek samochód za 8k,żeby nic przy nim nie wymieniać i nie naprawiać. Kwestia tylko taka ile te wymiany w poszczególnych autach i modelach kosztują.Najtaniej jest to robić w autach z tzw.masówki (popularnych) jak np: Punto, Golf, Astra itp. Z autami typu Alfa,Mazda,Citroen to już różnie bywa...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

22 Sie 2009, 15:43

156 do 8tys.... dobre ... :lol:
Sam mam Alfę, co prawda 146 i to jedyna opcja jak dla Alfy do 8tys. zł (145/146). Bo egzemplarze od 6k zł mogą być w dobrym stanie i po remontach, a 156 za 8000zł to będzie jedno wielkie gów*** za przeproszeniem. Bo ani diesla nie kupisz, a TS będzie do wymiany bo remont nie opłacalny i pewnie po dwóch szlifach... Sam wiem coś o tym, bo moja 146 padła po 5'ciudniach od kupna... A miała remont silnika niecały rok temu w ASO!! I remont alfy opiewa na ponad 4,5k zł, więc lepiej zainwestuj w coś jak Astra F/G lub w Mazdę 323F :)

Pozdrawiam
Nie ma to jak Alfa... tym bardziej jak stoi w warsztacie ponad miesiąc... :)
GrzesiuŻar
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy