Audi A4 czy bmw e46?

11 Sty 2009, 13:39

Witam wszystkich;)...mam pytanie..chcialbym kupic samochod i zastanawiam sie nad Audi A4 B6 1.9tdi (130km) quattro i Bmw E46 330D (184km) . Poprosze o pomoc ktore auto wybrac. Jezeli ktos wie cos o tych dwoch samochodach bardzo prosze o pomoc.
Damian_XBox
Nowicjusz

11 Sty 2009, 17:23

Poszukaj A4 z silnikiem o mocy 150 KM ARL.

Nie zapomnij, że BMW ma napęd na tył. To naprawdę fajne auto i jeśli nie przeszkadza ci stereotyp utarty o nim, to go bierz.
Wr00m
Nowicjusz

11 Sty 2009, 19:10

Za BMW przmawia znakomity silnik, zawieszenie, skrzynia man. i dużo inncyh rzeczy. A Audi jak Audi :lol:
A Mercedes W203??
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

11 Sty 2009, 20:04

slowik93:D co masz na mysli mowiac "a audi jak audi" ? tylko ze jest problem bo slyszalem ze BMW e46 330D podobno bardzo kopci..;/ wiecie moze od czego to sie bieze...? a jak wygladaja te dwa auta pod wzgledem awaryjnosci ...?
Damian_XBox
Nowicjusz

11 Sty 2009, 20:14

mam taki spory problem...bo wlasnie chce kupic sedana jakiegos ..fajne gdyby byl w miare mocny..i nie wiem co wybrac..:( myslalem nad vw passat .. audi A4 .. bmw e46 330d .. mercedes c220 i nie wiem co wybrac..;/ prosze pomozcie.. i o ile sie da opiszcie po troszku kazdy z tych autek..:) z gory dziekuje i pzdr..
Damian_XBox
Nowicjusz

11 Sty 2009, 20:50

a co wiecie o awaryjnosci silnika bmw e46 330d? slyszalem wiele sprzecznych opinii....
Damian_XBox
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ile pali hybrydowy SUV?
    Za przykład weźmy SUV-y wyposażone w napęd hybrydowy. Auta tego typu są większe niż popularne hatchbacki, a ich masa zdecydowanie przekracza 1,5 tony. Dla wielu mogłoby to zabrzmieć jak recepta na wysokie spalanie i słabe ...

11 Sty 2009, 21:01

Audi jak Audi czyli jest to taki zwykły, dobry samochód.
A ja słyszałem że 3.0 diesel jest to bardzo udana konstrukcja wedlug TDS. 3.0 mniej pali coś koło 6-8l a jazda mmm 184km 390nm :lol:
Jeśli masz okazję i jest w dobrym stanie to bierzzz. BMW to bardzo dopracowane zawieszenie, skrzynia i silnik! BMW to taki połykacz zakrętów :lol: nie tracąc na komforcie, jest bardziej komfortowe od Audi i Passata.
Mercedes to przede wszystkim komfort jazdy, jakość i prestiż :lol: Tutaj mogę powiedzieć więcej Mercedes biję Audi i BMW pod względem wyciszenia wnętrza i komfortu, ten samochód poprostu płynie w wersji Classic i Elegance. Avantagrde jest trochę niżej osadzone i twardsze, bardziej sportowe. Silniczek 2.7CDi i jest git, porównywalny z BMW jednak trochę słabszy. 2.2 CDi też jest bardzo dobry. Mercedes i BMW będzie bardziej wrażliwe na jakość paliwa niż Audi ponieważ posiada wtrysk CR, a Audi jest na pompowtryskach, czyli będzie dosyć głośne.
Moim zdaniem jeśli znajdziesz zadbane BMW lub Merca to bierz śmiało, Audi mi jakoś nie podchodzi.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów