Audi A4 czy Land Rover freelander

10 Wrz 2009, 20:29

Witam,jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość :wink: Zamierzam kupić autko sprowadzone z Anglii do przekładki.Moje fundusze to ok.25tyś.Zastanawiam się tak jak w temacie nad Audi A4 2002 1.8T lub 2.0 albo Land Rovera Free Lander z myślą założenia LPG.Bardzo proszę o opinie i co polecacie wybrać.dzięki i pozdrawiam.
Roberrto
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie

11 Wrz 2009, 16:04

no wiesz ;) to są dwa zupełnie innego typu samochody ;) dosyć dziwne pytanie...
bart-BMW-hezz93
Początkujący

Miejscowość: podlaskie

11 Wrz 2009, 20:21

za te pieniądze kup samochód z kierą po ludzkiej stronie nie będziesz miał problemów :wink: dobra przekładka to niestety koszt koło 9 tysi, i potem mimo to problemy z przeglądami :???:
suma sumarum po przekładce wyjdzie ci kwota podobna jak za samochód z kierownicą po lewej stronie i bez problemów w przyszłości
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

11 Wrz 2009, 21:02

pocieszny napisał(a):za te pieniądze kup samochód z kierą po ludzkiej stronie nie będziesz miał problemów :wink: dobra przekładka to niestety koszt koło 9 tysi, i potem mimo to problemy z przeglądami :???:
suma sumarum po przekładce wyjdzie ci kwota podobna jak za samochód z kierownicą po lewej stronie i bez problemów w przyszłości

No tak,tylko ,że za 25tysi raczej nie da się kupić Audi A4 2002 :sad: A dlaczego są problemy z przeglądem po przekładce?o tym to nie słyszałem :???:
Roberrto
Nowicjusz

11 Wrz 2009, 21:17

Roberrto napisał(a):No tak,tylko ,że za 25tysi raczej nie da się kupić Audi A4 2002

Ale za 34k juz tak(normalne auto w bdb stanie, kompakt z salonu PL, po co Audi?), a tyle Cie operacja sprowadzania, przerabiania i rejestracji bedzie kosztowac :neutral: Coz, Polska :???: Wazne ze sasiad bedzie zazdrosil, a ja nie bede mial na paliwo... Sorry ale tak to wyglada.
Obowiazuje zasada: nie kupuje sie auta majac kwote wyliczona co do zlotowki, byle jaka awaria- lezysz, kwiczysz.
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

11 Wrz 2009, 21:27

Roberrto napisał(a):No tak,tylko ,że za 25tysi raczej nie da się kupić Audi A4 2002 :sad: A dlaczego są problemy z przeglądem po przekładce?o tym to nie słyszałem :???:

w zasadzie nie ma wykładni prawnej co z takimi samochodami robić, przekładkę tak po prawdzie może ci zrobić tylko warsztat z uprawnieniami do zmian konstrukcyjnych,na nowych częściach z fakturą i tak dalej, a na przeglądzie Pan Wiesiek i tak powie że ci go nie podbije bo samochód nie spełnia norm bezpieczeństwa (innymi słowy nie podłoży swojej dupy pod pieczątkę bo w razie twojej kolizji i stwierdzenia że przyczyną była przekładka, Pan Wiesio pójdzie do kryminału), sytuacja wygląda na razie tak że jak ci nie zrobią przeglądu w jednej stacji to jedziesz do 2 i tyle, ale przy obecnych kontrolach takie rzeczy coraz trudniej przepchać :wink:
z drugiej strony w życiu nie sprzedasz już tego samochodu, kto ci go kupi :?: po VINie od razu wyjdzie że auto z kierą nie po tej stronie co wyjechało z fabryki :wink: i co wtedy zrobisz z autem które będzie młode, ładne, nie sprzedawalne, OC trzeba będzie opłącać a jeździć nim i tak nie będziesz mógł bo przeglądu nie ma.... to jest najczarniejszy scenariusz :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

11 Wrz 2009, 21:29

Tak jak koledzy wyżej: daj sobie spokój z przekładką. O ile jeszcze Freelander jest trochę latwiejszy do przełożenia bo ma symetryczną deskę to już z Audi bedzie więcej problemów.
Kamilp
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

11 Wrz 2009, 22:09

No to namieszaliście mi w głowie :wink: a już byłem prawie na 100% zdecydowany na Anglika.Teraz zaczynam się poważnie zastanawiać czy warto się w to pakować :???:
Roberrto
Nowicjusz

11 Wrz 2009, 22:23

Nie warto. Za 35 tysiecy mozna ryzykowac powoli np. z superbem z salonu pl. Wg mnie lepsza propozycja
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ