Panowie prosze o pomoc

11 Wrz 2009, 20:05

Witam,
chce kupić samochód do 10.000 zł
mały, ekonomiczny, bedzie mi słuzył do jazdy po miescie
moze być 3/4 drzwiowy
bardzo prosze o porady

pozdrawiam

Sylwia
sch
Nowicjusz

Miejscowość: bielsko-biała

11 Wrz 2009, 20:24

Powiedz moze co Ci odpowiada stylistycznie :wink: auto B klasy(bo nie polecam w kazdym poscie golfa 4 ew. passata) wielu problemow sprawiac nie powinno, wiec (szczegolnie dla kobiety) moze to byc podstawowe kryterium :cool:
Na pewno odpada 206 bo w poczatkowym okresie produkcji nie byla to udana konstrukcja, niemniej francuskie maluchy maja styl i czesto lepsze wyposazenie niz konkurenci z niemiec i kraju kwitnacej wisni(ze tak urozmaice slownictwo :lol: )
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

11 Wrz 2009, 20:36

podoba mi sie opel corsa seat leon (niestety nie stac mnie...)
opel tigra...
hmm jak mi sie cos przypomni to dopisze :)
sch
Nowicjusz

11 Wrz 2009, 20:45

Tigre spokonie kupisz, podobnie jak Forda Pume. Warto sie rowniez zastanowic czy oczekuje sie od samochodu rowniez nieco praktycznosci...
Corsa C bylaby dobrym wyborem :wink: z lat 2001-2003 mozna w tej cenie szukac(takiego nie na szrot)
JerzyB333
Stały forumowicz

11 Wrz 2009, 20:59

Corsa C jest dla mnie idealna zależy mi jak na najmłodszej jeżdże z dzieckiem i nie moge sobie pozwolic ze auto mi nie zapali rano...
tylko gdyby to było takie proste i kazdy sprzedajacy mowił prawde, oje sie zeby nie rafic na mine a dzisiaj usłyszałam ze corsa sie szybko sypie.... ja musze tym autem min 5 lat jezdzic :)
sch
Nowicjusz

11 Wrz 2009, 21:05

Ej tam sypie :twisted: ode mnie z firmy bede mial za pol roku 2 corsy na sprzedaz- za 13-14 tysiecy mysle(podaje Ci orientacyjne ceny "poflotowych" rok 2006)- silniki 1.0 i 1.4 jezdza po Polsce prowadzone przez moich "najlepszych rajdowcow" :lol: . Przebiegi 170- 190 i tragicznie nie jest, ale sa tak(jak by to ujac) niezbyt delikatnie traktowane)
JerzyB333
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rekordowy rok w czeskich fabrykach Skody
    W 2019 roku ŠKODA po raz pierwszy w historii wyprodukowała ponad 900 tys. pojazdów w swoich fabrykach w Mladá Boleslav i Kvasinach. Wysoki wynik jest zasługą wzrostu produkcji o 2,25 proc. w porównaniu ...
    Silnik z Lexusa RC F będzie napędzany wodorem?
    5-litrowy silnik, który napędza Lexusa RC F, jest przebudowywany po to, by mógł być zasilany wodorem. To sposób na to, by silniki spalinowe, zwłaszcza pięknie brzmiące motory jak lexusowe V8, jeszcze ...

11 Wrz 2009, 21:09

w pracy jezdze qubo i nie chciałabym kupic auta służbowego :)
bez obrazy ale sama wiem jak nim jeżdże :)
a lubie bardzo troche pryspieszyc :)
sch
Nowicjusz

11 Wrz 2009, 21:12

Ale z drugiej strony o mlody, a nie poflotowy w niskiej cenie trudno cos znalezc. Na szczescie problem sie mnie nie tyczy :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz