Audi A4 czy warto?

26 Cze 2010, 19:36

Ewentualnie co niedziela tylko do kościoła :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Cze 2010, 09:34

Ja wiem ,że kręcenie liczników to standard ale nie popadajmy w paranoje. u mnie w 15 letniej Astrze 174 tyś km (benzyna) Ja wiem, że ropniaka nie kupuje się jak się mało jeździ ale trzeba wziąć pod uwagę modę i tendencje rynkowe. Za przykład niech posłuży mój emerytowany sąsiad, który kupił diesla golfa 5, myje go co 3 dni a jezdzi w niedziele do kościoła 750 metrów i czasem do sklepu. Nie zakładajmy, że wszyscy dojeżdzają dziennie 70km do pracy w jedna stronę i raz w miesiącu trasę 1200km. Mam wielu znajomych co dojezdzają do pracy 5km w jedną stronę passatami czy vectrami w dieslu a roczne przebiegi nie przekraczają 10-15 tyś km.
Slimbarti
Nowicjusz

Miejscowość: Sląsk

27 Cze 2010, 09:42

No dokładnie,też mam sąsiada,zresztą pisałem nie raz na forum,który ma VW POLO SDI i autem jeżdzi tylko raz za czas,to do kościoła,to do sklepu albo z żoną na zakupy i tyle.Auto więcej stoi w garażu jak jeżdzi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Cze 2010, 09:55

Wyjątek potwierdza regułę.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

27 Cze 2010, 10:16

takie diesel na krótkich odcinkach 3-5 km więcej się zużywa niż na odcinkach 50-100km
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

27 Cze 2010, 14:42

Dokładnie, takie samochody zazwyczaj są zamulone i na fabrycznych częściach eksploatacyjnych, o ile właściciel w ogóle wie że rozrząd i olej się wymienia nie tylko ze względu na kilometry ale też czas. Nie kupiłbym takiego samochodu.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wodór - ekologiczne paliwo przyszłości
    W dobie zanieczyszczeń i coraz większych problemów ekologicznych naszej planety, podjęto decyzję o elektryfikacji pojazdów. Ten proces już się zaczął, ale ogromnych trudności przysparza konstruktorom znaczna ...