Audi A4 problem z rozruchem

14 Sie 2009, 19:00

Witam.
Na początek powiem że mowa o A4 Avant 2.5 Tdi (163 km) multitronic.
Otóż wracając niedawno z Niemiec, puścił mi jeden z metalowych wężyków do wtrysków. Po ich wymianie auto odpaliło pochodziło z 15 minut po czym kiedy obroty się ustatkowały i chciałem ruszyć, włączyłem tryb D odpuściłem hamulec - auto zrobiło metr po czym zgasło. Gdy próbowałem je odpalić silnik jakby kręcił lecz nie chciał zapalić wg komp. diagnostycznego trzymał koło 200 obr/min zaczęła świecić się kontrolka od świec żarowych. Teraz gdy przekręcam kluczyk po chwili zapala się znowu kontrolka świec żarowych.
Czy mieliście kiedyś podobne przypadki i jak one się kończyły.
Co do odpowiedzi typu masz h.... silnik bądź podłącz pod vag dziękuje ponieważ już to robiłem i nie pokazywał żadnych błędów.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam gorąco.
kula13000
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Brak snu to jak nadmiar alkoholu u kierowcy
      Powodów zmęczenia i niewyspania może być wiele, przede wszystkim jednak to brak odpowiedniej ilości snu. Zachowania zaspanej osoby za kierownicą są równie niebezpieczne jak tej kierującej pojazdem pod wpływem ...
      Jakie powinny być nawyki dobrego kierowcy?
      Mianem dobrego kierowcy określamy osobę która stara się popełniać jak najmniej błędów podczas prowadzenia i użytkowania auta. Taki kierowca powinien również dbać o swoje auto i regularnie poddawać je ...