Audi A4 problem z założeniem wężą na krociec chłodnicy.

04 Sie 2012, 23:09

Witam,

Zostałem zmuszony do wymiany chłodnicy wody, ponieważ ze starej lało się jak z kranu.

Jestem już po całej "operacji", aczkolwiek strasznie namordowałem się ze zdejmowaniem, a szczegolnie z nakładaniem/naciąganiem węży na dwa kroccie chłodnicy.

I właśnie dolny króciec przecieka, a mianowicie kapie po kropelce. Dzieje się tak chyba dlatego, że nie dałem rady naciągnąć do samego końca węża na chłodnicę.

Może macie jakieś sprawdzone sposoby?

Pozdrawiam
wjot1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 10 2009

06 Sie 2012, 13:13

Opalarką wąż rozgrzać aż stanie się elastyczny i wówczas naciągać. Można przed nakładaniem posmarować króciec czymś np delikatnie olejem. Myślenie nie boli :wink:
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Mitsubishi i-MIEV - sukcesy rynkowe i sportowe
    Drugie z rzędu zwycięstwo Mitsubishi i-MiEV w organizowanym przez FIA pucharze "Alternative Energies Cup – kat. IIIA" to kolejne ważne wydarzenie w karierze tego modelu, która rozpoczęła się w Europie zaledwie ...