Audi a4 tdi spalanie

14 Lis 2010, 19:26

Wersja: B6, Rok produkcji: 2003, Moc: 131 KM (96 kW), Pojemność skokowa: 1998 cm³, olej napędowy (diesel), Liczba drzwi: 4/5.
prosze o podanie prawdziwego spalania a nie zgadywania ile moze to spalic bo mozna powiedziec ile wlejesz tyle spali a ja prosze o prawdziwe spalanie sprawdzone w normalnych warunkach (jazda mieszana M/T)Bede wzieczny za wszystkie opinie . Pozdrawiam Forumowiczow.
dalton ,nie mylic z daltonizmem:)
dalton
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wodzislaw Śl
Auto: Audi a4
Silnik: 2.0 bp+ lpg 131 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

14 Lis 2010, 21:01

Witam,

Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć że spalanie jest na dobrym poziomie i wygląda następująco:
- trasa do 120km/h spokojna jazda około 5.5 L/100km
- trasa częste wyprzedzanie i jazda z prędkością sporo ponad 120km/h nie przekroczyło nigdy 6.5 L/100km
- miasto w zależności od jazdy ale max 8 L/100km

Zbiornik paliwa masz 70L więc na trasie jak jedziesz spokojnie to możesz zrobić 1200km :)
Jazda tylko po mieście do zapalenia rezerwy to jest około 800km
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

07 Sty 2011, 16:47

Spalanie Audi A4 B6 tak jak piszą koledzy od 5 do 7 litrów średnio. Wiadomo że 1.9 spali mało... a najwięcej Quattro 2.5 litra.
Ostatnio edytowany przez michal_wroc, 08 Sty 2011, 23:32, edytowano w sumie 1 raz
michal_wroc
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Czarny lód na drodze! - niewidzialne zagrożenie
    Choć trwa jeszcze jesień i w ciągu dnia często można cieszyć się słoneczną pogodą, noce bywają już chłodne. Wraz z pojawieniem się pierwszych przymrozków na drogach robi się niebezpiecznie – jezdnia może pokryć ...