Opinie Audi A6

03 Sty 2011, 22:25

Witam szanowni koledzy,mam takie pytanko:czy warto nawiązać bliższą znajomość z a6 1.8 benzynka albo 2.0 dizel,chodzi mi o roczniki około 2001-2003,kolega ma w zamiarze takie cuś.Może bardziej zacieśniając pytanie chodzi mi o to czy te silniczki,no najmniejsze z całej gamy prezentowanych do tego modelu dają radę krótko mówiąc,czy nie są zbyt mułowate.No i oczywiście z awaryjnością jak się prezentują i wogulę wszystko co wiecie.Poczytałem trochę opini z postów poniżej i od razu piszę,że byłbym wdzięczny o nie kazanie mi poczytać co piszą na innych forach,bo to jest również forum i każdy ma prawo pytać,a jeżeli ktoś nie ma ochoty odpowiadać niech milczy.pozdrawiam :grin:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag

03 Sty 2011, 22:37

Ja osobiście nie mam zastrzeżeń to tego auta,czy da rade go uciągnąć ?..oczywiście i to z niezłą dynamiką. O ile się nie myle ten 1,8l w benzynie to jest ten sam co w Passacie B5 ?
20V ? 5V na cylinder to nie spotkałem się ,żeby były z nim problemy.Jeśli chodzi o 2.0
w dieslu,to też raczej nie ma z nim problemów tylko wadliwy jest 2,5l TDi tam chyba z kolei jest problem chyba z rozrządem,a dokładniej ze smarowaniem wałka rozrządu,coś jak
Bravo/Brava 1,4l 12V .
ArturRS
Początkujący

Miejscowość: Jastrzębie Zdrój

07 Sty 2011, 17:44

Jak Audi to zdecydowanie chyba TDI.
michal_wroc
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław