Audi a4 VS vw passat b5 VS mercedes klasa c w202

05 Lip 2009, 14:54

Witam! Mam taki problem waham się nad tymi 3 autami:
-audi a4 b5 1.8T 150KM
-Volkswagen passat b5 1.8T 150KM
-mercedec klasa c w202 1.8 120KM

Co możecie o tych autach powiedzieć? które warte uwagi a które odrzucić? A moze macie inne propozycze auta typu seden za 15-16tys w benzynie?
wrob
Nowicjusz

Miejscowość: podlaskie

05 Lip 2009, 15:20

Merc klasa c jest bardzo dobry,ja mam Passata i nawet niezle jedzie ale te auta sa zroznicowane cenowo i wszystkie sa naprawde dobre chociasz Audi 4 bym odrzucił i zastanowił się nad pozostałymi Passaty sa bardzo popularne a gdybys wyjechał Mercem klasy c wszyscy by oczy zrobili :grin:
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

05 Lip 2009, 16:10

hehe ta zwlaszcza jak by troche go podrasowac ale slinik ma o 30KM mniej niz w passacie
wrob
Nowicjusz

05 Lip 2009, 18:48

No rzeczywiście 120 km to mało ale mozna trochu podrasowc
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

05 Lip 2009, 19:17

silnik sklania mnie do passata ale jesli chodzi o wyglad to mercedes wygrywa
wrob
Nowicjusz

05 Lip 2009, 19:47

Mercedes C 1.8?!Wał tego samochodu nie lubi mocnych silników :!: Ten silnik nadaje się więc do tego samochodu ale osiągami rozczarowuje(średnie spalanie 9l,minimum na trasie 7,2)Solidny samochód,bardzo trwały,wymienieni konkurenci mogą mu podskoczyć jak Dawid bez procy Goliatowi! :wink:Zdecydujesz się to dowiesz się więcej.Ja POLECAM GORĄCO tego Merka! :grin: Samochód na 4 z plusem.AUDI ,PASSAT?!Napewno droższe w eksploatacji ,temu Merasiowi niestety nie podskoczą.Ja wolałbym tego Merca bez mrugnięcia okiem ,ba obydwoma oczyma! :!: Dlaczego?!Wsiądż do Mercedesa i spróbuj jazdy a potem wsiądż do pozostałych ,jesli jesteś zakochany w AUDI to po jeżdzie próbnej zdradzisz tę markę,ten Mercedes to jeszcze solidny Mercedes,120 koni ci wystarczy ,takim silnikiem ciężko jest zniszczyć układ przeniesienia napędu .Ja jeżdże 120 konną 190 tką,gdybym miał manuala taka moc mnie by wystarczyła w zupełności,prędkosć 197 km?h,AUDI 222,przyśpieszenie Merca 12s,AUDI 8.3 (z Passatem podobnie)Niezawodności tych samochodów nawet nie próbowalbym porównywać ,Meraś poprostu deklasuje rywali chociaz to samochody na 4-kę!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EV
    Nowy Outlander PHEV nie jest tylko odmianą obecnego na rynku wariantu z silnikiem spalinowym, ani modelem demonstrującym potencjał technologii hybrydowej typu plug-in, ale kolejnym wcieleniem Nowego Outlandera – obok ...
    SEAT - prezentacja nowego logo marki
    SEAT zaprezentował światu nowe logo. Metamorfoza swoją kulminację miała na Salonie Samochodowym w Paryżu i prezentuje nową tożsamość oraz projekt marki. Łączy premierę nowego logo ze światowym debiutem nowego Leona. Model ...

06 Lip 2009, 06:18

Merc to poprostu auto z charakterem i jak mowiłes mało spala , i napewno wyroznia się od pozostałych
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

06 Lip 2009, 20:26

Ktoś kiedyś na forum pytał czy jeżdzenie Mercedesem W202 nie jest zbyt obciachowe,obciachowe jest ale niejeżdżenie nim!,Żartuję oczywiście :smile: Nie wyobrażam sobie tańszego w eksploatacji samochodu od tego Mercka,naturalnie jeśli jest w b.dobrym stanie! Po prostu przez setki tysięcy kilosów nie chce się w ogóle psuć.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

07 Lip 2009, 06:15

I to się ceni w Mercedesach
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

07 Lip 2009, 07:39

PhantomASA1 napisał(a):Mercedes C 1.8?!Wał tego samochodu nie lubi mocnych silników :!: Ten silnik nadaje się więc do tego samochodu ale osiągami rozczarowuje(średnie spalanie 9l,minimum na trasie 7,2)Solidny samochód,bardzo trwały,wymienieni konkurenci mogą mu podskoczyć jak Dawid bez procy Goliatowi! :wink:Zdecydujesz się to dowiesz się więcej.Ja POLECAM GORĄCO tego Merka! :grin: Samochód na 4 z plusem.AUDI ,PASSAT?!Napewno droższe w eksploatacji ,temu Merasiowi niestety nie podskoczą.Ja wolałbym tego Merca bez mrugnięcia okiem ,ba obydwoma oczyma! :!: Dlaczego?!Wsiądż do Mercedesa i spróbuj jazdy a potem wsiądż do pozostałych ,jesli jesteś zakochany w AUDI to po jeżdzie próbnej zdradzisz tę markę,ten Mercedes to jeszcze solidny Mercedes,120 koni ci wystarczy ,takim silnikiem ciężko jest zniszczyć układ przeniesienia napędu .Ja jeżdże 120 konną 190 tką,gdybym miał manuala taka moc mnie by wystarczyła w zupełności,prędkosć 197 km?h,AUDI 222,przyśpieszenie Merca 12s,AUDI 8.3 (z Passatem podobnie)Niezawodności tych samochodów nawet nie próbowalbym porównywać ,Meraś poprostu deklasuje rywali chociaz to samochody na 4-kę!

Kolego nie przesadzaj brat ma takiego Merca sprowadził w stanie idealnym!!! za 15000 tys 94 rok! Zero rdzy środek czyściutki w wersji Esprit. Wcale nie bije on Passata na głowe a co dopiero A4. Silnik 1.8 spokojnie wystarcza do niego ale spala miasto-12 trasa około 8 litrów/100 Km. Prowadzenie średnie na szybko pokonywanych zakrętach strasznie ucieka tył ale łatwo go opanować. Audi ma moj kolega z tym, że w Avancie 1.8T tam auto prowadzi się lepiej silnik rwie ochoczo do przodu. Passata ma moj ojciec z tym, że TDI 90 KM osiągów nie porównam bo nie ma sensu ale ogólnie samochód tak jak Audi nowocześniejszy od C klasy pod względem bezpieczeństwa, zawieszenia, wygladu
adix62
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

07 Lip 2009, 21:30

adix piszesz o Merasiu z 94 r w stanie idealnym ,hmmmmm a jak myślisz ile on już ma przebyte kilosów,co?!Bo mój 11 latek miał już 700 tysięcy.Piszesz,że ucieka tył w idealnym W 202 ,powiem ci tak ,moją 190 prędzej postawisz na zakręcie na dwóch kołach a tył ci nie ucieknie ,powiedz bratu by wymienił tuleje osi przestrzennej ,amorki,tuleję wahacza oraz tuleje pływające i wtedy spróbujcie ruszyć w zakręty ,AUDIK siada jak kura na wydmuszkach ty bracie pojęcia nie masz ile ten Mercedes już ma w kołach ,AUDI gdyby miało tyle słyszałoby dzwony pogrzebowe,wierz mi,Mercedesy z tamtych lat to najlepsze samochody na swiecie,nie podskoczy im nic ,miewają po 800 kkm w kolach a ty myślisz,że dopiero wyjechały z fabryki!Niestety tak jest ,ja nie przesadzam ,teraz już nie spotkasz Diesla W124 któryby nie miał z 1.5 miliona kilosów a na budzikach miewają tylko 300 kkm :lol: :lol: :lol: naturalnie te 250 D lub 300D.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

07 Lip 2009, 22:49

PhantomASA1 napisał(a):adix piszesz o Merasiu z 94 r w stanie idealnym ,hmmmmm a jak myślisz ile on już ma przebyte kilosów,co?!Bo mój 11 latek miał już 700 tysięcy.Piszesz,że ucieka tył w idealnym W 202 ,powiem ci tak ,moją 190 prędzej postawisz na zakręcie na dwóch kołach a tył ci nie ucieknie ,powiedz bratu by wymienił tuleje osi przestrzennej ,amorki,tuleję wahacza oraz tuleje pływające i wtedy spróbujcie ruszyć w zakręty ,AUDIK siada jak kura na wydmuszkach ty bracie pojęcia nie masz ile ten Mercedes już ma w kołach ,AUDI gdyby miało tyle słyszałoby dzwony pogrzebowe,wierz mi,Mercedesy z tamtych lat to najlepsze samochody na swiecie,nie podskoczy im nic ,miewają po 800 kkm w kolach a ty myślisz,że dopiero wyjechały z fabryki!Niestety tak jest ,ja nie przesadzam ,teraz już nie spotkasz Diesla W124 któryby nie miał z 1.5 miliona kilosów a na budzikach miewają tylko 300 kkm :lol: :lol: :lol: naturalnie te 250 D lub 300D.

W124 czy 190 to nie C klasa. Mercedes to teraz jest dziadostwo ze szok czlowieku obudz sie! Jego auto ma oryginalnie 158 tys kupił prosto z domu od niemca i to od 1 właściciela. ma tylko malutkie pęcherzyki korozji jak na ten model to i tak bardzo dobrze
adix62
Nowicjusz

08 Lip 2009, 06:20

Ten merc klasy c jest dobry , i Passat zastanow się nad tymi samochodami
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Lip 2009, 22:25

Adix masz rację ale nie nazywaj C klasy dziadostwem to samochód od 190 tki nic nie gorszy ,zobacz na spód tam od 190 tki jest prawie wszystko,trochę tylko zmienili pewne detale ,wyższy komfort ,silniki Diesla doskonałe i b.trwałe.Tuleje wytrzymują ok 150 kkm na naszych drogach jaki wniosek?!Guma się starzeje,to też weż pod uwagę,łączniki stabilizatora mają luzy i już problem.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

08 Lip 2009, 23:50

PhantomASA1 napisał(a):Adix masz rację ale nie nazywaj C klasy dziadostwem to samochód od 190 tki nic nie gorszy ,zobacz na spód tam od 190 tki jest prawie wszystko,trochę tylko zmienili pewne detale ,wyższy komfort ,silniki Diesla doskonałe i b.trwałe.Tuleje wytrzymują ok 150 kkm na naszych drogach jaki wniosek?!Guma się starzeje,to też weż pod uwagę,łączniki stabilizatora mają luzy i już problem.

Akurat C klasa W202 jest dobrym autem, bezawaryjnym i to byl jeszcze ten Mercedes z prawdziwego zdarzenia ale jej następca jest koszmarny niestety :( identycznie bylo z Passatem B5 jako tako był bezawaryjny zdarzaly się pierdoły i przednie zawieszenie w modelu przed FL troszke delikatne pozatym samochód bajka i co stalo się z B6? Koszmar! Również 2.0 TDI szmelc na maxa
adix62
Nowicjusz