Auto do 20 tysiecy? pilne

09 Lip 2009, 06:43

witam,bardzo prosze o doradzenie kupna auta za 20 tys, moje propozycje to;
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do Gratka wygasł]

dzieki za odpowiedz ;)
dexxaa
Nowicjusz

Miejscowość: krakow

09 Lip 2009, 08:10

Masz świadomość, że jak kupisz auto za 20 tyś to jeszcze z 3 tyś pochłoną ubezpiecenia, opłaty i niezbędne wymiany (przy aucie zarejestrowanym w PL a jak sprowadzone to z 4-5 tyś)? Mając budżet 20000 zł najlepiej szukać autka za 17 tyś, chyba, że już uwzględniłeś to co napisałem i masz w zapasie czwórkę ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

09 Lip 2009, 08:17

Zdecydowanie pozostałbym przy Corsie 1,7 DTi i Punto 1,3 JTD- ze wskazanie jednak na Opla. Ma najlepszy silnik z tych wszystkich aut i jest z tym motorem bardzo ekonomiczny i dynamiczny. Fiat też udany ale Silnik 1,3 JTD ma sporą turbodziurę i może to trochę przeszkadzac.
Pozostałe auta to jak dla mnie gorsze propozycje Np: silnik Fiesty jest delikatny i wrażliwy na jakość paliwa,a Clio odstaje ogólną jakością całego auta.
Może inni mają inne zdanie ale ja bym tutaj pozostał przy tej Corsie 1,7 DTi z japońskim silnikiem Isuzu. :smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

09 Lip 2009, 08:54

O Corsie wiele dobrych rzeczy słyszałem ,a z tego co wiem to podobnosz skrzynia biegow się psuje cos takiego ze 1 i R niechcą wchodzić dosc czesto sie to zdarza ale bez paniki naprawa kosztuje 300zł :grin: ale spokojnie mozna to zrobić samemu wejść pod samochód z odpowiednim kluczem dokręcić obejmę na drążku .
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

09 Lip 2009, 09:47

W CC nie psuje się skrzynia tylko wybierak i nie naprawisz tego dokręcając czegokolwiek tylko wymieniając wybierak. Zresztą ta wada dotyczy CC z początków produkcji. Potem wymieniono wybieraki na metalowe i problem się rozwiązał.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2013