Audi a4

09 Maj 2010, 19:00

witam. mam pytanko mam audi a4 z 98 roku 1.6 silnik. zalozylem filtr storzkowy bez podlaczenia przeplywomierza i jezdzil dobrze nagle zaczelo cos przerywac i zalozylem spowrotem orginalny filter i podlaczylem przeplywomierz i jezdzilo sie dobrze z tydzien czasu.teraz rano jak odpalam auto jest wszystko ok przejade z 10 km i sie zaczyna. jade na 3000 obrotow i nagle zaczyna szarpac wskazowka od obrotomierza spada do 2000 obrotow i tak ciagle 2-3 tys obrotow i jak przestanie to tak jak by auto chodzilo na 1 gar bardzo slaby nie ciagnie przerywa ledwo co jedzie ?????????????????jeszcze dzisiaj jechalem normalnie oczywiscie przerywal i pierwszy raz zaczela mi sie woda gotowac??????? prosze o pomoc co to moze byc??????????? jestem za granica a kodzta wizyty u mechanika sa straszne????
adrian010983
Nowicjusz

Miejscowość: szczecin
  • 10 Maj 2010, 21:20

Jak odłączyłeś przepływke trzeba było w ECU zmienić dawke paliwa za pomocą VagCom-a - podłączyłeś ją z powrotem i tak musisz wykasować błędy bo napewno sąda źle działa i z stąd te przerywanie silnika. Nalezy też zrobić adaptacje przepustnicy i sprawdzić odme.
    Ogólnie bez podłączenia pod komp. nic się nie dowiesz.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzymaj się swojego pasa!
      Jazda po wyznaczonym pasie ruchu to podstawa bezpiecznego pokonywania zakrętów. Wyjeżdżanie kierowcy poza jego pas grozi zderzeniem czołowym. Wiele osób zapomina również, że mają obowiązek trzymać się ...