AUDI A4B5,A6C4 sprawa komfortu?

28 Mar 2013, 11:54

Witam

Jestem nowym użytkownikiem forum, i na początku chciałbym się ze wszystkim serdecznie przywitać, mam pytanie apropo te dwóch samochodów, a konkretniej o komfort, nie miałem średnio okazji przejechać się a4, więc jak ma się wielowahacz(podobno awaryjny, ale na dobrym producencie wahaczy mozna przekulać 80tys km na polskich drogach, choc te duzo sie poprawily, czyli mam jakieś 4 lata jazdy normalnej jazdy, a nie palnik opór rzecz jasna) do starego mcphersona z tym że rozmiarami mozna powiedziec wyjetego z jakiejs polciezarowki bo wszystko jest mocarne, choc mniej mocarne jak Audi 100C3;) rozważam sprzedaż bądź zamianę swojej A6, bo przeprowadzam się za parę miesięcy w inne miejsce, i w ostatnią zimę ośka nie dawała rady;) więc w gre rzecz jasna w chodzi również napęd quattro, ewentualnie co możecie polecić do około 12tys zł, nierdzewiejącego, malo się psującego, i teoretycznie mało palącego(niby wychodzi taniej diesel, ale znów w zakupie droższy, LPG odpada, czyli tak do 9l w miescie ropuszki) i z napędem 4x4, może być jakiś wszędołaz żeby sobie spokojnie kulać przez okrągły rok bez większych problemów? Bo raczej ktoś mając quattro A6 nie zamieni się na ośke, a szkoda:D

Pozdrawiam
Mariusz905
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 03 2009
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: osobowe :D
Silnik: traktur 2400
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996