Audi a5 bmw 320

27 Wrz 2010, 22:24

Cześć. Przyszedł czas na zakup kolejnego auta wybór padł na coupe.
Do wyboru jest Audi a5 bmw 320d coupe i passat cc , i teraz niemała zagwozdka jakie auto wybrać. Osobiście skłaniam się w stronę bmw jednakże a5 również jest godna uwagi,jedyne co mnie zniechęciło do audi to ponoć aluminiowe zawieszenie co na polskich drogach jest niezbyt udaną konstrukcją.Dodatkowo cenowo wyżej niż bmw.Na jeździe próbnej muszę jednak przyznać iż jeździ się naprawdę genialnie. Za tydzień jestem umówiony na jazdę bmw wiec będzie porównanie . Passat został jako alternatywa jednak no to jednak VW , śliczny samochód ale chyba brak mu tego czegoś. Ogólnie czekam na wszelkie sugestie uwagi ,przemyślenia. Nie chcę abyście za mnie wybierali auto ,po prostu ciekaw jestem wszystkich opinii ew co innego byście polecili.
Aha w grę wchodzą tylko nowe samochody , cenowo myślę 175tys max a to i tak będzie ciężko.
dd
blichas
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

28 Wrz 2010, 19:33

Największą zaletą A5 jest wygląd, oczywiście pewnie wiesz że A5 to po prostu A4 coupe, BMW serii 3 jeździ lepiej (bardziej precyzyjny układ kierowniczy, lepiej dostrojone zawieszenie) i ma lepsze silniki, chociaż volkswagenowskie TFSI montowane w A4/A5 też są bardzo fajne.

Gorąco polecałbym ci BMW 3 z rzędowym sześciocylindrowcem pod maską, ale widzę że szukasz wśród diesli - więc 2.0 320d też jest dobry.

Limit masz wysoki, czy w grę wchodzą tylko te 3 modele? za 175 tys. zł znalazłoby się sporo fajnych coupe :)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

28 Wrz 2010, 20:04

na chwilę obecną tylko te 3 samochody brałem pod uwagę ,jednak nie wykluczam innych propozycji. Benzyniak jest kuszący ,jednak diesel to diesel , jestem już przyzwyczajony do jego pracy i ekonomiczności.A5 faktycznie jest śliczna ale jeśli chodzi o wnętrze i wygodę w środku to jednak bmw prezentuje się lepiej.
dd
blichas
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

28 Wrz 2010, 22:43

No to muszę Cię zmartwić, bo Audi to też VW, tylko w lepszej wersji. Bierz BMW naturalnie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kosmetyki samochodowe - niezbędnik każdego kierowcy
    Dbanie o samochód to nie tylko kwestia troski o jego stan techniczny. Kosmetyka auta jest równie ważna i wpływa nie tylko na samą jego prezencję, ale pozwala też na przedłużenie jego żywotności. Każdemu, nawet ...