Touran czy zafira II ?

22 Wrz 2010, 21:15

Można powiedzieć, że kumplowi z pracy się "poszczęściło" i jego żona jest w 3. mcu. Wszystko pięknie, gdyby nie to, że... niecaly rok temu urodziły im się bliźniaczki! :D:D:D Teraz jest spory problem, bo okazało się, że 3 foteliki dla dzieci nie wchodzą do jego obecngo auta. Daltego obecnie zastanawia się nad kupnem nowego Tourana lub nowej Zafiry (oba z salonu). Co lepsze dla DUŻEJ rodzinki? Czy do nich z tyłu wejdą 3 foteliki w jednym rzędzie na 100%? W jakim silniku najlepiej jest je kupować?
oregano
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

23 Wrz 2010, 16:31

skoro kumpel zastanawia sie nad nówką to powiem tak: jestem zdecydowanie za vw!!! sam oglądałem ostatnio te modele u Zasady w Wawie i jako rodzinne autka sprawdzaja się ponoć rewelacyjnie.
master-blaster
Nowicjusz

23 Wrz 2010, 19:10

master-blaster napisał(a):skoro kumpel zastanawia sie nad nówką to powiem tak: jestem zdecydowanie za vw!!! sam oglądałem ostatnio te modele u Zasady w Wawie i jako rodzinne autka sprawdzaja się ponoć rewelacyjnie.

Zwłaszcza że nowego Tourana można kupić od niecałego miesiąca...

A może by tak się skusić na nową alhambrę/sharana?

Auta jeszcze większe od poprzedników, a w mojej pakuje 3 dzieci i bagaże lajtowo.
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

25 Wrz 2010, 17:04

A nie wiesz czy są może na nie jakieś promocje tam u nich?
oregano
Nowicjusz

25 Wrz 2010, 18:25

a moze cos nowszego niz touran, ktory choc po tegorocznym lifcie jest konstrukcja z 2002r.? czy zafirka(2003/4)?

Polecam Citroena C4 Picasso, Altee XL(to auto mam wiec jak jakies pytania- pisz) nowego Scenica, moze Toyote Verso.
Jednak ze wzgledu na wyglad nadwozia wzialbym Altee, a wyglad wnetrza(materialy, design) C4
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

27 Wrz 2010, 13:50

No tego to ci nie powiem, ale warto pojechac, bo pewnie u nich na placu mozna tez znalezc jakis przyzwoity uzywany model... no chyba ze kumpla takie kompletnie nie interesuja.
master-blaster
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego Polacy kochają miejskie hybrydy?
    W samochodach do miasta najbardziej cenimy niskie spalanie i wysoki moment obrotowy pozwalający na szybsze włączanie się do ruchu, dostępny w możliwie najniższym zakresie obrotów. Jeszcze do niedawna warunki te spełniały ...

28 Wrz 2010, 20:56

Nie wiem dokładnie jak to u niego jest, ale z tego, co wiem to rozważa nowy, bo bardziej mu się to opłaca. Dziś powiedział, że póki co jest 1:2 dla Vw, bo jego żona lepiej się w nim czuje
oregano
Nowicjusz

28 Wrz 2010, 22:42

Taaaa, zawsze tak jest. Facet nie musi byc pantoflem a i tak czesto kobieta decyduje o aucie :-) ciekawe tylko czy kolor bedzie jej pasowal :-)
master-blaster
Nowicjusz