Audi A6 2.4 czy 1.9 tdi???

19 Lip 2008, 11:07

Kumplowi 2.5 TDI quattro, tiptronic średnio 11l. Kumpel sprowadził z Niemiec i pierwsze co to zainwestował ponad 5 tysięcy w silnik :] Do tego wyżej, który chwali - to, że Tobie nic się nie dzieje to nie znaczy, że silnik jest udany. Poczytaj o nim w internecie, naprawdę mnóstwo osób narzeka, po prostu wałki rozrządu były robione ze zbyt miękkiej stali i się wycierały średnio po przekroczeniu 200tys.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

19 Lip 2008, 16:45

sorry ale po mieście autko pali 8,5 litra do 9 jak się nim szaleje , a w trasie nawet dzisiaj właśnie z niej wróciłem przy prędkości 150-170 spalił mi 6,5 wiec to nie jest dużo
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

19 Lip 2008, 18:32

Kumpel ma quattro i używa tylko automatu, więc pewnie dlatego tak jest. Tak czy inaczej, bmw 3.0d wypada dużo lepiej.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

19 Lip 2008, 19:09

Mam również BMW ale 320D i powiem że jest to naprawdę dobre autko i super silnik jest ono z 2004 roku Full opcja jak byś był zainteresowany to pisz na gg 7586685 . Jest to autko zarejestrowane w Polsce
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

22 Lip 2008, 19:18

Dzięki za ofertę ale jednak zostanę przy audi bardziej mi sie podoba.Chyba posłucham waszej rady i poszukam takiego w 2.5tdi 180KM z na moje wyjazdy to mi wystarczy bo przeciętnie w miesiącu będę robił nim ok.1500km może nawet mniej...
Gazdi
Nowicjusz

23 Lip 2008, 09:34

I dobrze zrobisz że kupisz TDI ale w manualu postaraj się kupić. Na początku pisłem ci że 2.5TDi jest dobre, to dwóch forómowiczów zakrzyczało mnie że to złom, wiec z braku wsparcia omijałem temat, ale naprawdę, silniczek 2.5TDI w manualu jest dobry, i niech mi nikt takich głupot nie opowiada że to złom, bo złom to 1.8TDCI w Forach i wogóle wszystkie dielse forda, a nie jednostka VW, Audi 2.5TDI. Zawodza jedynie skrzynie automatyczne (sporadycznie) :)
Więc polecam ten silknik.
Chodź ja bym wolał tak jak koledzy radzą BMW-"Będziesz miał Wygodnie" :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    O czym kierowca powinien pamiętać wiosną?
    Wyższe temperatury, zmiana warunków atmosferycznych, stanu nawierzchni i samopoczucia kierowców to symptomy panującej wiosny. To również czas przeglądów po zimie, wymiany opon i coraz większej ...

23 Lip 2008, 09:54

Weź miszarus już nie wypisuj takich głupot, poczytaj sobie trochę na forach odnośnie silnika 2.5 TDI, polecam wejść na forum Audi, naprawdę te silniki miały wady konstrukcyjne, o których pisałem i nie są zbyt ekonomiczne. Nie wprowadzaj użytkownika w błąd, jeżeli silnik jest wadliwy to dobrze go poinformować na forum co się z tym MOŻE wiązać. W Niemczech masowo wyzbywają się A6 za 7tys euro, potem ładujesz w Polsce 10k w silnik i jeździsz :)
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

23 Lip 2008, 11:52

Ty jesteś koleś jakiś opentany.....no jak pisze ci nie tylko ja, i nie czytam żadnych forów na których wypowiadaja się 11latkowie, że znam ten silnik bo ktoś bliski, znajomy ma, i robi nim duże przebiegi, i nic się nie dzieje, a ty dalej swoje. Wiem bo widzę, a ty bo czytasz, wiec nie mów na ten silnik kupa, złomu, i TO TY nie wprowadzaj forumowicza w błąd, bo juz te twoje mongolskie teorie mnie rozbawiają....jak by był taki złom to nie był by monotowany w Audi.....
Co za trudny forumowicz........
:twisted: :evil: :wink:
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

23 Lip 2008, 12:04

wiekszosc ludzi z forum audi mowi ze 2.5 TDI z C5 to silnik "specjalnej troski"

wystarczy wejsc na forum audi, to nie boli :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

23 Lip 2008, 13:02

Dokładnie i nie sądzę, żeby na forum audi średnia wieku była 11 lat. Miszarus wyobraź sobie, że mój kumpel też ma AUDI A6 2.5 TDI i pierwsze co zrobił po sprowadzeniu to remont silnika za wiele tysięcy, to że Twojemu kumplowi, odpukać, póki co działa jak należy, to nie znaczy, że te silniki są trwałe. Ogarnij się i pomyśl trochę, zanim coś napiszesz.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

23 Lip 2008, 13:57

Co masz kolego Pawlo na myśli silnik''specjalnej troski''???
Gazdi
Nowicjusz

23 Lip 2008, 15:35

Oczytałem sie na tych forach wypowiedzi różnych osób no i najbardziej narzekają na ten silnik że walki padają,przepływomierze...nie wiem boje się że jak zakupie te auto z silnikiem 2.5 to może być nie ciekawie :?
Ale gdybym dbał o niego???
Gazdi
Nowicjusz

23 Lip 2008, 15:43

Myślisz, że padają tylko tym, którzy nie dbają?
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

23 Lip 2008, 15:46

poprostu jak chcesz kupic tego 2.5 tdi to sprawdz go przed kupnem bardzo dokładnie w jakims serwisie
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

23 Lip 2008, 19:17

a ile może kosztować taka naprawa gdy sie popsuja te wałki???wpadła mi w oko taka audi [link do oferty na Allegro wygasł]
jedni tez pisali ze mozna tez kupić silnik 1.9 i zamontować chip tunig ale czy to jest bezpieczne???[/quote]
Gazdi
Nowicjusz