Audi A6 2,4 V6 benzyna Komputer pokazuje coś

28 Gru 2008, 13:49

Witam mamm taki problem od jakiegoś czasu komputer mi p[okazuje wykrzyknik w kołku na czerwono swieci sie głownie na zakretach na prostej sie nie swieci nie wiem co jest grane a musze jeździć wiec jak wiecie co to jest to piszcie. sorki za błędy ale pisze od szwagra a on nie ma opisanej klawiatury.
AstraBanani
Nowicjusz

28 Gru 2008, 14:33

Sprawdz poziom płynu hamulcowego.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Gru 2008, 15:29

ale mi nic nie wyswietla sie ze cos z hamulcami a tak to y swieciło abs albo inna ikonka ale sprawdze poziom i jak cos to napisze poźniej czy pom :!: ogło
AstraBanani
Nowicjusz

28 Gru 2008, 17:05

No i sprawdziłem poziom płynu hamulcowego i jest ok mam płyn wiec dalej nie wiem co to bedzie jak macie jakies jeszcze pomysly to sie nimi ze mna podzielcie z góry dzięki i czekam na propozycje rozwiazania mojego problemu bo wolalbym sie obejsć bez jazdy do salonu. :P
AstraBanani
Nowicjusz

28 Gru 2008, 17:17

A jak zaciągasz ręczny hamulec,to ile kontrolek ci się zaświeca i jakie?
Czerwona ikonka wykrzyknika w nawiasach(prawie kółko) oznacza albo brak płynu hamulcowego,albo zaciągnięty hamulec ręczny.Posprawdzaj jeszcze przewody elektryczne,czy są wpięte w korek zbiorniczka płynu hamulcowego.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Gru 2008, 17:59

sprawdź grubość klocków hamulcowych prawdopodobnie masz je z czujnikiem grubości
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie obsługuj nawigacji w czasie jazdy!
    Nawigacja satelitarna ułatwia życie rzeszy kierowców, pozwalając bez problemu poruszać się po nieznanych rejonach. Z drugiej strony korzystanie z takiego sprzętu w czasie jazdy może być przyczyną zagrożenia na drodze. ...

28 Gru 2008, 18:58

Klocki mialem sprawdzane tydzień temu i są dobre czujniki podłączone i napewno to nie jest to bo to sie nie dzieje podczas chamowania tylko na łukach a płyn mam i czujnik jest podlączony pod zbiorniczek z plynem jedynie hamulec reczny ale jak jest zaciagniety to sie swieci na desce roździelczej na cze4rwono duze P w kołku a jak puszczam to gaśnie. Mi świeci sie to na wyswietlaczu koimputera am gdzie jest spalanie i cała reszta kurde zrobilbym zdjęcie dokładnie jak to wygląda ale to nie świeci sie iągle tylko raz na jakiś czas . a to dokladnie wyglada dokłądnie tak że jest wykrzyknik w kółku i jeszcze do okoła nawias jest
AstraBanani
Nowicjusz

28 Gru 2008, 19:58

może masz za mało płynu w zbiorniczku
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

26 Maj 2010, 16:26

Witam mam problem z komputerem mianowicie caly czasz wyswietla mi sie ikona km/h zakreslone w kulku i razy dwa ale to po przekroczenu 70 km/h była tez opcja z 1 ale jakos ja wyłączylem a tej nie da rady. samochod ktory posiadam to audi a6. sorrki ze moze inny dzial ale jestem tu nowy. a ponadto mam taki sam problem z hamulcam jak kolega wyzej
dziadek725
Nowicjusz

Miejscowość: Dębno