Audi A6 2,5TDI 99r

10 Sie 2007, 22:02

Kupiłem autko 3 miesiące temu, audi avant 2,5 TDI 6 biegowe rok1999 silnik(160K)przebieg 280 tyś km.Okazało się że z rury idzie siwy dym podczas jazdy.jak odpalałem rano było ok,tak samo na wolnych obrotach jak wyjąłem bagnet oleju, wychodził dym, a jak odkręciłem korek wlewu oleju było durze ciśnienie.Silnik od spodu był mokry z oleju i olej wydostawał się przez korek wlewu.Wymieniona turbina i katalizator.Pojechałem do mechanika powiedział mi że to odpowietrznik silnika jest zatkany,zrobił to przez jakiś czas było ok .Dzisiaj problem wraca, te same objawy oprócz dymu z rury.Mechanik wyjechał nie mam z nim kontaktu proszę o poradę jaka waszym zdaniem jest przyczyna i co z tym robić .
Keragni
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
      Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
      Suzuki Jimny
      Mała terenówka Suzuki była już kiedyś dostępna ze zdejmowanym dachem. Ale najnowsza odsłona modelu, która ostatnio skradła serca wielu kierowców, nie doczekała się dotąd takiej odsłony. Są jednak spore ...