W dniu wczorajszym jechałem jak gdyby nic swoim Passatem. Na środku skrzyżowania zatrzymałem się by ustąpić pierwszeństwa i kiedy chciałem ruszyć silnik zgasł. Odpaliłem go i wtedy zaczęło coś bardzo głośno pukać i stukać w silniku, po czym samochód znowu zgasł. Trwało to może 5 sekund. Wysiadłem, samochód zepchnąłem na pobocze i otworzyłem maskę by zobaczyć co się dzieje. Okazało się, że odkręcił się filtr oleju i cały olej sobie wypłynął pod samochód. Czemu tak się stało? Olej i filtr wymieniałem około 2 miesięcy temu. Czy filtr był wadliwy i dlatego? Czy sama wymiana filtra i wlanie oleju pomoże? Boję się, że coś przez to mogło stać się z silnikiem. Albo jakaś inna przyczyna spowodowała wzrost ciśnienia i wywalenie filtra. Co o tym myślicie? Dzięki.
ciśnienie nie wywala filtra,musiał byćza słabo dokręcony, przy wymianie filtra należy posmarować olejem albo smarem gumowy oring który jest na nim.jeśli coś się stało w silniku to najprawdopodobniej mogły przytrzeć się panewki na wale korbowym,ewentualnie pierścienie i tuleje dostały po dup.. ale w vw to mało prawdopodobne
Teraz powinienes kupic nowy filtr i go mocno dokrecic jak zalozysz to wlejesz olej i odpalisz silnik to wtedy bedziesz wiedzial co sie stalo mi sie wydaje ze nic wiele nie powino sie stac
ewidentna wina mechanika nie dokrecil filtra,sam sie nie odkrecil .wlej nowy olej,zaloz filtr i odpal,posluchaj czy nie ma jakichkolwiek stukow jesli sa radze tym autem nie jechac tylko z cholowac do stacji,moglo obrocic panewke.
Jak przygotować wnętrze samochodu na zimę? Podpowiadamy! Zima w samochodzie może oznaczać nie tylko śnieżne widoki za oknem, ale również… błoto, wilgoć, sól i nieprzyjemne zapachy wewnątrz samochodu! Jeśli chcesz, by wnętrze auta przetrwało zimę w dobrym stylu ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.