AUDI A6 2500 TDI ROK 98

28 Paź 2007, 20:27

mam problem z audi A6 .samochod niechce sie rozpedzac ,np:osiaga predkosc 120 daje gaz do dechy a on nie przyspiesza ,puszczam gaz poczym znowu naciskam i dopiero przyspiesza ...czy ktos moze mi powiedziec co jest grane????????? dziekuje
Ostatnio edytowany przez goly, 28 Paź 2007, 22:20, edytowano w sumie 1 raz
goly
Nowicjusz

• 31 Paź 2007, 02:08

Co jest grane będzie można się dowiedzieć przez zdiagnozowanie silnika VAG-iem.
    denwer
    Nowicjusz

Miejscowość: mazowieckie

01 Lis 2007, 20:30

napewno jakiś błąd Sterowania pompowtryskami..
    V6 rox
    Death Angel
    Początkujący

03 Lis 2007, 20:49

Najprawdopodobniej trzeba będzie zmienić ustawienia w ECM.Może byc tak,że w ECM jest nastawione tzw. ogranicznik prędkości.Działa on w taki sposób,że w jednych samochodach nie da się wogóle tego ominąc,a w drugich,takie ograniczenie jest tylko dla "przypomnienia",że przy okreslonej prędkości obrotowej poprostu ECM daje mniej paliwa.Natomiast po puszczeniu pedału gazu i ponownym jego wciśnięciu,nastepuje "kasowanie" tego "przypomnienia" i można jechać ponad to ograniczenie,czyli "ile fabryka dała".
    Oczywiście są to tylko moje przypuszczenia,bo może okazać się,że jest coś innego do naprawy.Np. przepływomierz.Ale o tym przekonasz się dopiero jak podłaczysz ECM pod kompiuter.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti T40 to już ponad 80-letni zabytek
      Przedwojenne Bugatti T40 Macieja Pedy. Samochody od zawsze zajmowały specjalne miejsce w sercach jego rodziny. W 1968 roku ojciec Macieja zakupił pierwsze auto zabytkowe – Studebakera, w którym zakochał się od ...