VW GOLF IV 6biegowa maly problem

02 Lis 2007, 00:29

siemka mam problem a w sumie nie bardzo grozny bo mam vw golfa IV 1.9TDI 130km 6 skrzynia i mam ja po wymianie bo w starej poszly wybieraki od pierwszego i drugiego biegu dlatego ja wymienilem. Ale problem jest inny poniewaz na starej skrzyni jak wrzucalem 6 bieg to przy 3tysiacach mialem 150km/h a teraz przy 3tysiacach mam 110km/h jest jakas roznica i spala mi wiecej przez to. po miescie to tak przezucam szybko biegi ze az sie dziwie. czy mam powod zeby sie martwic. czy wiecie co to jest?????? Zgory dziekuje za jaka kolwiek pomoc!!!!!!
80_1969
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: PIŁA
Prawo jazdy: 01 06 2008
  • 02 Lis 2007, 01:45

Wychodzi na to, że te skrzynie się chyba różniły, ta nowa musiała być od innej wersji silnika, i masz krótsze przełożenia :shock:
    DFireCrow

02 Lis 2007, 09:14

:shock: A powiedz jeszcze, gdzie w Pile, albo jej okolicach masz takie drogi, że 150/h można wyciągnąć? Wiesz; ja mam u mnie darmowy odcinek autostrady, ale Piła...??? :wink:
    fordon

03 Lis 2007, 00:47

nie takie drogi to ja mam w abglii w manchester sa autostrady gdzie jechalem juz nim 260km/h to dopiero byl czad ale w pile tez mieszkalem<narka> pozdro
    80_1969
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: PIŁA
    Prawo jazdy: 01 06 2008

03 Lis 2007, 21:00

Skrzynia,która założyłeś,ma inne przełożenia niż ta która miałeś.Założyłes skrzynię z innej wersji silnika.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...