Chce go rozebrać ,wyczyścić i nasmarowac bo tam jest tyle brudu śniedź że kluczyk trzeba młotkiem wbijać. Korzystam z tego poradnika:http://audi-c4.pl/printview.php?t=2766&start=0&sid=4b53d75201bc5f338e5cc97e822c2830 i nie wiem jak go dalej rozbierać po zdjęciu czarnej gumy.
Tibia74 napisał(a):nie wiem jak go dalej rozbierać po zdjęciu czarnej gumy.
Masz tam wszystko opisane dokładnie musisz zdjęć ten pierścień segera. Do tego najlepsze są specjalne szczypce wkładasz je w te widoczne otwory i rozszerzasz go jednocześnie zdejmując.
Myslałem że da się inaczej , od znajomego pożyczyłem szczypce i rozebrałem . Po nocy w ropie a potem benzynie kluczyk wchodzi do połowy i ani drgnie . Widocznie ktoś zmieniał klape lub zamek i zamykał tylko z centralnego.
Objaśnienia skrótów motoryzacyjnych PPS - Prestige Performance Sedan (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, sedan) PPH - Prestige Performance Hatchback (mocny silnik, napęd 4x4 [AWD, Haldex lub VCU], osiowe LSD lub VCU, hatchback) ...
O czym pamiętać, aby auto służyło jak najdłużej - jak dbasz, tak masz! Jak dbać o samochód, aby był sprawny i nie tracił na wartości? Zbyt rzadkie przeglądy, serwisowanie wyłącznie tych najpoważniejszych usterek czy niewłaściwe użytkowanie auta mogą znacząco wpłynąć na jego żywotność. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.