Audi a6 c4 wał uszkodzony Palenie ?

18 Sty 2010, 14:01

Witam nie dak dawno dowiedziałem się że w moim audi a6 c4 Silnikem AEL 2,5 tdi jest uszkodzony wał a tzw uszczerbany z przodu lecz jeżdżę nim powiedziano mi że to nie przeszkadza ale wał to wał czy jest może być tak że wał pęknie co byście na moim miejscu zrobili ? sprzedali ?

I jeszcze ma problem z Paleniem na mrozach a w zasadzie z temperaturami takimi temp ok 0 stopni C kontrola jest że świece grzeją a podgrzeję i nie zapali za pierwszym razem dopiero za drugim i to ciężko miał robione grzanie świec a gdy go zapali nie wchodzi na te wyższe obroty czy macie pojęcie co to może być ? świece Pompa wtryski ?
Łukasz
lukasz396
Nowicjusz

Miejscowość: Leżajsk
  • 18 Sty 2010, 14:20

po pierwsze o jaki wał ci chodzi? wał korbowy silnika, wałek rozrządu a może wał napędowy? chyba że chcesz sprzedać to wtedy może być mowa o wale jaki zrobiłeś kupującemu że mu wciskasz wadliwe auto.
    jeśli wał jest uszczerbiony to niech to sprawdzi ktoś kto ma o tym pojęcie i oceni czy kwalifikuje się do jazdy, naprawy czy wymiany
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

18 Sty 2010, 15:46

aha tak zapomniałem dopisać chodzi o główny wał korbowy samochód chodzi wszystko ok tylko ten wał mnie dręczy w warsztacie powiedziano że autko było z przodu bite można jeździć ponieważ samochód z takim wałem jeździł już sporo czasu ale czy ten czas nie przemęczył materiału
    Łukasz
    lukasz396
    Nowicjusz

Miejscowość: Leżajsk
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zlot fanów Toyoty Celica 2020
      Pod koniec lutego Celica Club Poland świętował 17. urodziny na Autodromie Pomorze w okolicach Tczewa. Impreza przyciągnęła miłośników Toyoty Celiki z całej Polski oraz z różnych stron Europy. W spotkaniu wzięło ...
      Młodzi kierowcy z najwyższym wskaźnikiem wypadków
      Kierujący poniżej 25 roku życa charakteryzują się najwyższym wskaźnikiem liczby wypadków na 10 tys. populacji. Choć niedawno zmieniły się przepisy związane z prawem jazdy, to wciąż nie zaostrzono zasad dla nowych kierowców, ...