Audi A6 C5 2003. Gdy włączam światła mijania, wyłącza się klimatyzacja

23 Sie 2020, 16:32

Witam. Mam taki problem w moim Audi a6c5 2003. Jak odpalę samochód bez włączonych świateł wszystko pięknie działa. W momencie jak włączę światła mijania przestaje działać klimatyzacja i kierunkowskazy. Dzieje się tak w większości przypadków. Nie raz jest tak, że klima wyłączy się na chwilę i zaczyna działać. Ktoś ma jakiś pomysł czego to może być wina?

Żeby wszystko działało poprawnie muszę najpierw włączyć zapłon, następnie włączyć światłą i dopiero wtedy odpalić samochód.
ijust
Nowicjusz

24 Sie 2020, 09:56

W tym przypadku wygląda na to że jest jakiś problem ze sterowaniem i najlepiej by było jak byś sprawdził vagiem błędy bo tam może być szybka odpowiedź. Być może nawet wystarczy tylko ponowna kalibracja klimatronika.

Sprawdź jeszcze jak wyglądają napięcia na zaciskach akumulatora jak włączasz tak żeby działała i drugi sposób kiedy nie działa. Być może coś tu się dzieje i sterownik nie pozwala w jej odpaleniu bo jest za niskie napięcie w układzie. Tak tylko głośno myślę bo przyczyn może być kilka.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajd Finlandii 2017 wygrywa młody fiński kierowca
    Tegoroczny Rajd Finlandii wygrał niespodziewanie młody fiński kierowca Esapekka Lappi, zdobywając najwyższe miejsce na podium dla zespołu Toyota GAZOO Racing. To jednak nie przypadek – mimo zaledwie 26 lat, młody Fin ...
    Jak odróżnić w dieslu pompowtryski od wtryskiwaczy?
    Postaram się wyjaśnić jak w prosty sposób sprawdzić jaki mamy układ zasilania czy są to zwykłe wtryskiwacze czy też pompowtryski. Opiszę tez znane mi zalety i wady takich rozwiązań. Trzeba pamiętać że silniki Silniki ...