Audi A6 C5 - co sądzicie o tym egzemplarzu

15 Gru 2010, 17:47

Będą kręcić dopóki handlarzem będzie mógł być byle chłop. Wprowadzić regulacje prawne dotyczące obrotu samochodami używanymi, drogie i trudne w uzyskaniu licencje przede wszystkim, za oszustwo odbieranie licencji. Gdyby uzyskanie licencji kosztowało powiedzmy 8-10tys, a za każde oszustwo byłyby kary przewyższające wartość przeciętnego samochodu to problem by się rozwiązał ;) Ale to tak jak z korkami w dużych miastach, niby problem można banalnie rozwiązać, ale nikt się tego nie chce podjąć ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

15 Gru 2010, 19:04

Bardzo dobry pomysł skoro wprowadzili kwalifikacje za pare tyś dla zawodowych kierowców ciężarówek tez powinni zrobić taka licencje o której mowisz nie opłacało by sie takim pseudo biznesmenom krecić i picowac :razz: no ale 300tyś po niemieckich drogach dla takiej audiczki nie jest jeszcze koniec jak było dbane :razz: w tych sprowadzonych autach nawet z duzym przebiegiem zawieszenie jest jeszcze w stanie bardzo dobrym i ogólnie niemcy serwisuja auta jak trzeba a w Polsce niby mniejszy przebieg o połowe a auto padaka :razz:
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

15 Gru 2010, 19:15

nie przejdzie. naruszenie wolnosci do prowadzenia dzial gosp w jakims stopniu. zreszta to bez sensu bo wtedy ceny aut poszlyby w gore a zaradni Polacy rejestrowaliby swoje dzialalnosci poza Polska, sprzedawali na lewo naiwniakom szukajacym okazji(ale taniej).
trudniejszym ale lepszym i skuteczniejszym sposobem na zwalczenie problemu jest zmiana mentalnosci i zdrowy rozsadek. nawet teraz mozna kupic dobre 3letnie auto za 50% ceny(nie za 30% bo to po prostu kpina) nowego, wystarczy poszukac w Polsce megaprosta metoda- skreslac najtansze, wybierac wiarygodne ogloszenia(gdzie handlarz/sprzedajacy otwarcie mowi co bylo robione/malowane), przeciez to nie skresla auta. szlag mnie trafia, jak widze na otomoto zaznaczone 'bezwypadkowe' a cale auto w roznych kolorach i slowem nie wspomniane o malowaniu(naprawde mogla byc stluczka, wazne zeby bylo dobrze naprawione). Z drugiej strony zly odcien i krzywe szczeliny nie oznaczaja fachowej naprawy :wink:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

17 Gru 2010, 11:36

A co sądzicie o tym?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
m919
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

17 Gru 2010, 11:40

Moim zdaniem to on jest odpicowany na sprzedaż,zresztą ktoś wcześniej napisał że to doświadczony handlarz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Gru 2010, 12:20

barol91 napisał(a):Moim zdaniem to on jest odpicowany na sprzedaż,zresztą ktoś wcześniej napisał że to doświadczony handlarz.

Dlaczego tak sądzisz?
Prawdę mówiąc, ktoś ode mnie już jedzie oglądać to auto. Dzwoniłem do sprzedawcy, zapytać się czy na pewno ma ESP. Okazało się, że nie ma, a ofertę wystawiła jego żona, która zna się bardziej na teorii niż praktyce Ciekawe :smile:
m919
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

17 Gru 2010, 12:22

Zobacz jak auto sie błyszczy,opony przeleciane czernidłem,w środku też czyściutko.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012