REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
demirbiras napisał(a):Tylko pamiętaj że np 1,8T ma drogi rozrząd, turbo, sprzęgło z dwumasa i bywa że drogi osprzęt (np przeływka za 1500 zł Bosch) V-ki niby ok ale serwis do tanich należec nie będzie.
szybki napisał(a):Miłośnik tsi pisze że 1,8t mpi ma drogi osprzęt dobre
demirbiras napisał(a):No jakbyś trochę się znał na motoryzacji to byś wiedział ile co kosztuje do 1,8T natomiast odnośnie TSI tworzysz tutaj radosną twórczość a w przypadku 1,8T śmiejesz się bo 25 lat temu był dobry i gaz można założyć to nie na tym polegają "zalety" silnika
zobacz sobie ceny przepływomierzy BOSCH 0280217117 (na dzień dobry w co drugim są do wymiany..)
Zobacz cenę kompletnego rozrządu z napinaczem i łańcuszkiem (w wielu trzeba to robić)
zobacz ile kosztuje oryginalny zawór N75 np tu:
[link do oferty na Allegro wygasł] ... 0206340494
demirbiras napisał(a):także wiem że TSI jest niedobre bo zazdrościsz fajnego silnika w vagu
demirbiras napisał(a): A6 C5 z 1,8T ma sporo rzeczy które na dzień dobry robisz i wkładasz więcej proporcjonalnie niż w twoje ukochane TSI
szybki napisał(a):2 tyg.temu robiliśmy remont starego 1,8t w a3 z rozrządem, sprzęgłem + głupoty olejowo świecowe wyszło coś koło 10k.
W tsi obciążonych przy 10k możesz rozmawiać o opcjach zakupienia poprawionego słupka a gdzie reszta ?
demirbiras napisał(a):Nie wiem o jakim TSI mówisz bo zwykłe 1,4/150 z Golfa VII - słupek kosztuje ok 4k
szybki napisał(a):A jeżeli chodzi o szczególy to cały silnik 1,8t (nie słupek) koszt od 1500zł
demirbiras napisał(a):ok to pokaż kompletny silnik 1,8T np AUQ z Octavii RS za 1500 zł....
szybki napisał(a):A jeżeli chodzi o szczególy to cały silnik 1,8t (nie słupek) koszt od 1500zł do 3500zł.
demirbiras napisał(a):1,8 tfsi po regeneracji za 7k także nie wiem o jakich silnikach mówisz:
[link do oferty na Allegro wygasł] ... 9146208201
szybki napisał(a):Twój fanatyzm zakrywa Ci oczy czy całą głowę
demirbiras napisał(a):No cóż tzw odwracanie kota ogonem, to ja za Ciebie odrobię pracę domową, zobacz sobie po ile potrafią chodzić gotowe kompletne silniki 1,8t - 1800€
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 0-223-3534