Uniwersalne auto do 30k

25 Sie 2021, 17:14

Witam.

Poszukuję nowego auta które służyłoby głównie na dojazdy do pracy (12km) oraz wszelkie trasy. Rocznie takim samochodem robiłbym pewnie około 10k km. Z racji przebiegów w grę wchodzi tylko i wyłącznie benzyna. Aktualnie jeżdżę focusem MK2 1.6. szukam czegoś trochę większego i dynamiczniejszego. Celuje raczej w segment c, najlepiej kombi. Moje typy to Megane III 1.4 tce 130km oraz Astra 1.6t 180km. Wiem że kupując astrę muszę się liczyć z ewentualną naprawa łożysk w m32, natomiast w ogólnym rozrachunku jest to i tak auto godne rozważenia. Co o tym sądzicie ? Ewentualnie jakie auta jeszcze polecacie. W razie potrzeby mogę jeszcze delikatnie nagiąć budżet jeżeli samochód będzie tego warty.
Teynar
Nowicjusz

26 Sie 2021, 08:54

Teynar napisał(a):Aktualnie jeżdżę focusem MK2 1.6. szukam czegoś trochę większego i dynamiczniejszego
W jakim sensie większego? Samochody typu Megane czy Astra które wymieniłeś nie będą większe.

Większe spalanie jesteś tez w stanie zaakceptować? Auto ma być komfortowe dla większej ilości osób niż dwie?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

26 Sie 2021, 09:32

Faktycznie, nie sprecyzowałem wielkości auta. Głównie chodzi mi o większy i ustawniejszy bagażnik. Focus jest hb, dlatego szukam kombi.

Autem głównie będę jeździł sam, natomiast w trasy jeździć będą dwie osoby, w przyszłości dziecko. Większe spalanie jestem w stanie zaakceptować.
Teynar
Nowicjusz