Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Gom3z napisał(a): Mam opcje zrobienia u siebie w audi c6 stage 3,tylko nie wiem czy warto. Obecnie mam zrobiony sam soft na 230hp i 370nm. Myślałem o hybrydzie, Downpipe i intercooler. Podobno to wystarcza na osiągnięcie okolice 300hp.
Nie powiem, 230 średnio wystarcza w tym aucie, ale robić z 2.0 tak jakby trochę 3.0 czy jest sens..
Jedynie co mnie nie interesuje to robocizna, bo montuje sam.
Hybryda 3000
IC 450
DP 700
Strojenie 1400
PLN
Warto się w takie cus bawić?
Kao napisał(a):ten silnik podobno i 350 znosi bez kucia ale ile w tym prawdy to nie wiem, napewno musisz początkowo pomyśleć o wzmocnieniu sprzęgła jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Gom3z napisał(a):o przy 230hp i 370nm na drugim biegu i potrafi trakcje łapać, ale nie o to tu chodzi, tylko o jeszcze lepsze przyspieszenie na innych biegach.[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Tutaj filmiki po tych samych modach z kolegi z forum.
Gom3z napisał(a):Ja tam szczerze się rozmyślilem nad modami przy tym aucie. Po prostu po 1,5 roku czasu nie odczuwam już tego booosta jaki był przed zrobieniem mapy (184-230hp/280-370nm) i standardowo brakuje, ale nie chce mi się robić z 2.0 jakieś 3.0. Może gdyby to była np A5 2.0 mocniejsza wersja to i by się opłaciło.
Gom3z napisał(a):Acz w 100-200 wypada mu 14,5s, więc lepiej niż seryjne 4.2, 3.0 tdi/tfsi, ale oczywiście jeśli mowa o suchej nawierzchni.
Gom3z napisał(a):Kiedyś tam rozciąłem u siebie puszki w tylnych tłumikach, wybebeszylem je i wstawiłem prosta rurę, zaspawalem, dzięki czemu dostałem pomruk który chciałem. Acz czy przez takie coś jest możliwa utrata mocy? Nie lepiej zamiast puszek by wstawić proste rury?
Gom3z napisał(a):Co masz na myśli 'n/a'?
Generalnie najpierw miałem strojenie a parę miesięcy później zrobiłem wybebeszenie tych tłumików. Dp nie posiadam. Myślałem o DP, ale nie wiem czy nie będzie wtedy zbyt głośno biorąc pod uwagę fakt, że mój już troszkę słychać jak się da gaz w podłogę.
Gom3z napisał(a): Po takim czymś mam znowu stroić auto?
Baza z danymi technicznymi samochodów marki AUDI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne AUDI