Audi A6 C6 czy VW Touareg co kupić ??

03 Sty 2018, 11:47

Witam. Mam w zamiarze zmienić auto i nie wiem które z tych będzie bardziej niezawodne. Na auto mam przeznaczone 30 tyś i zastanawiam się nad Audi A6 C6 lub VW Touareg jedno i drugie z silnikiem 3.0 TDI. Jestem kobietą i potrzebuje pomocy bo nie do końca się znam na autach. A potrzebuje auto na dalekie trasy bo dużo jeżdżę. :?
Justyna1997
Obserwowany

Prawo jazdy: 31 07 2015
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1,9 TDI 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1998

03 Sty 2018, 15:33

Powiem tak, patrząc po Twoim obecnym aucie, chyba nie zdajesz sobie sprawy z kosztów serwisowania tych krów niemieckich.
Dodatkowo Touareq z 3,0 V6 TDI 225 koni nie jedzie jakoś rewelacyjnie.
Ale rozrządy, wtryski, sprzęgła to są tysiące złotych bo to diesle 6 cylindrowe, ponadto taki Touareq po 14 latach to ma z 400 tys przebiegu spokojnie.
Audi A6 C6 ujdzie ale to też będzie auto już po przejściach, drogie w serwisie.

Najbezpieczniej kupić to co masz teraz w nowszej odsłonie np Audi A4 B7 ok 2007 rok 1,9 tdi 115 koni + np chiptuning na 140 koni
albo 1,8 turbo benzyna + lpg (chociaż tutaj się chyba nie opłaca)
Rób jak uwazasz te auta tanie w utrzymaniu nie będą a niezawodnośc może być różna bo swoje już będą miały napukane, to nie są silniki i auta do kościoła 2 kilometry.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

03 Sty 2018, 18:16

Touareg nie za bardzo w trasę, bo to SUV. A6C6 3.0 TDI zadbany egzemplarz nie będzie kosztować 30 tysięcy (a potencjalne naprawy będą drogie).
Bezpieczniejsze opcje w tym budżecie to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limitowany Nissan Juke w edycji Ministry of Sound
    Nissan rozszerza współpracę z Ministry of Sound, czyli londyńskim autorytetem w dziedzinie clubbingu i elektronicznej muzyki tanecznej. Kolejnym owocem tej współpracy jest nowa limitowana edycja Juke. Odważna ...