Cześć, już temat wałkowałem z paroma mechanikami i znajomymi, aczkolwiek chętnie usłyszę zdania/opinie jeszcze ludzi z tego forum
![Uśmiechnięty :)]()
Wybór pomiędzy :
-A6 c7 competition 326ps quattro 2015r kombi
-Mercedes-Benz C250 9G 4matic 204ps 2015-2017 kombi
Przebieg max do 80 000 km
Jeździć będzie ok.35-45tys km rocznie glownie trasy (200-300km tygodniowo, 3-5x w roku trasa po 2 tysiace i 2x po 4tys) ~~
Najbardziej mnie ciekawi, Jak duza różnica w eksploatacji , koszt części i spalaniu jest w rzeczywistości miedzy tymi autami ?
Bo z tego co ja się dowiedziałem to cenowo oba eksploatacja/części czy spalanie a nawet wytrzymałość silników maja "podobną"
Prawda to to?
Na razie moje zdanie "sercem za audi, rozum za Mietkiem" ,
w A6 zmieszczę na pewno więcej (niemowlak, zona, kot)
![Szczęśliwy :D]()
, no i jednak 326 ps na pewno można czasem jeszcze się pobawić.
W Mercedesie duzo bardziej mi się podoba wnętrze,no i gwiazda , i cały czas mi się wydawało ze części/eksploatacja sporo tańsza niż Audi (tym bardziej w competition na podwójnej turbinie) ale wychodzi na to ze chyba nie koniecznie.
Co sądzicie?
Które byście wybrali?
Niżej przykładowe te modele :
-
[link do mobile.de wygasł]-
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/audi-a6-avant-3-0-tdi-competition-black-edition-eu6-/1781550995-216-7182?utm_source=copyToPasteboard&utm_campaign=socialbuttons&utm_medium=social&utm_content=app_ios&fbclid=IwAR2LNNtfh4SSqfdrP6xtzLNHkV66GL3CjhrfEJ4SeB_7PgiNpCU09OLwh7IPozdro!