Audi a6 co oznacza ta kontrolka

30 Sty 2011, 23:00

Nie moge sie doczytac co oznacza pomaranczowa kontrolka na wyswietlaczu duzy x w kole a to kolo w nawiasie.pali sie od czasu do czasu. znalazlem cos od hamulcy ale klocki maja po ok 1cm a hamulce bez zarzutu dzialaja. prosze o odp.
marko19845
Nowicjusz

Miejscowość: Chełmek

30 Sty 2011, 23:04

marko19845 napisał(a):.pali sie od czasu do czasu. znalazlem cos od hamulcy

A poziom płynu w zbiorniczku właściwy...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

31 Sty 2011, 15:46

Ilosc plynu ok.okolo 3/4 wysokosci miedzy min a max. w zeszlym roku wymieniony. tak w polowie roku. wszystko dzoala tylko jakbym wiedzial dokladníe czego szukac.
marko19845
Nowicjusz

31 Sty 2011, 17:26

Poziom plynu w VAG sygnalizuje kontrolka recznego migajac.

Czy napewno to X?????????
Pierwsze slysze o takowej kontrolce i na forum passata anie audi nie ma takiej;)
Pelna gama zarowek LED SMD, car audio, wachacze do vag, sprzet do diagnostyki!
Seba TDI
Początkujący

Miejscowość: Crewe UK

31 Sty 2011, 23:11

Ja mam tak ze po zaciagnieciu recznego to mam kontrolke normalna czerwona . a ta pojawia sie na wyswietlaczu w miejscu gdzie sygnalizuje np?brak plynu w do spryskiwacza. (X) tyle ze ten krzyzyk jest w okregu i jego konce stykaja sie z tym okregiem? gdzies wyczytalem ze moze klocki ale ja mam bez kabelkow klocki? szukalem podobnych tematow ale nic konkretnego nie znalazlem
marko19845
Nowicjusz

31 Sty 2011, 23:33

Powiem Ci kolego ze mnie zaskoczyles teraz i zagieles na amen... Naprawialem juz ''kilka'' Audi, Skod, VW, Seatow i nigdy nie widzialem takiej kontrolki , nawet zadne zrodla o niej nie wspominaja.
Ale z ciekawosci poszukam jakiegos info na ten temat.
Seba TDI
Początkujący

31 Sty 2011, 23:40

Jak wcisne check tym lewym przyciskiem na zegarach to ta kpntrolka sie pojawia nad taka sama tylko ze czerwona i z wykrzyknikem zamiast x. tak przynajmniej zapamietalem jak szukalem przyczyny jej pojawienia sie.
marko19845
Nowicjusz

31 Sty 2011, 23:43

Juz znalazlem to co ci sie swieci to kontrolka uszkodzenia ukladu oswietlenia (jestem z wyksztalcenia elektronikiem i sie nie domyslilem hahahah )a dokladnie spalonej zarowki w ukladzie.

Przekreslony X'sem okrag to znak zarowki, nawias to wg oznaczen samochodowych ostrzezenie.
Najprawdopodobniej miga ci ona jak masz wlaczone swiatla, bo zarowka sie nie spalila ale wstrzasnela i raz laczy raz nie.
Zerwany zarnik sie buja i raz zamyka obwod a raz otwiera.

Oblec auto dookola, powyciagaj zarowki i posprawdzaj pod swiatlo potrzasajac.
Seba TDI
Początkujący

31 Sty 2011, 23:53

A moze to byc jakas w desce rozdzielczej?bo jak mi sie spali zarowka np postojowa lub np mijania to w tym samym miejscu mi swieci ksztalt zarowki przekreslony x-em. czyli to moze byc zly przeplyw pradu przez zarowke?dobrze kumam?

[ Dodano: 31 Styczeń 2011, 22:56 ]
Zapomnialem dodac. ta kontrolka swieci sie takze jak odpale silnik i bez wlaczonych swiatel.
marko19845
Nowicjusz

01 Lut 2011, 00:51

Tak.
Czyli do spalonej zarowki masz inna kontrolke wygladajaca jak zarowka??????

Dziwna ta twoja ''choinka'' :lol:
Seba TDI
Początkujący

01 Lut 2011, 20:23

czy ja wiem czy dziwna. :roll: do zarowki mam zarowke. kiedys mi sie spalila i wtedy swiecila zarowka pod x :idea: tylko bardziej analogowo. a czy ten sygnal moze oznajmiac inny uklad niz oswietleniowy? np elektryke ukladu kierowniczego??

[ Dodano: 2 Luty 2011, 19:25 ]
sprawa wyglada tak. dzis pogrzebalem bardziej szczegolowo przy kolach. okazalo sie ze jeden drucik od klocka byl zasiedzialy i ukiwal sie. i tak bede klocki wymienial to wtedy sie okaze . ale to chyba to. dzieki
marko19845
Nowicjusz