Audi A6 - Czy jazda na zużytych wahaczach jest niebezpieczna

15 Gru 2009, 23:24

Witam, na wstępie zaznaczam, że przeszukałem to forum jednak nie znalazłem odp. na nurtujące mnie pytanie. Czy okresowa jazda na zużytych wahaczach może być niebezpieczna? Mechanik stwierdził, iż grozi to oderwaniem koła podczas jazdy. Ostanio mam dużo wydatków na głowię i zastanawiam się czy nie wymienić ich za jakiś czas. Samochodem nie jeżdżę zbyt dużo, żadnych tras, jedynie do pracy i z powrotem. Nie ma żadnych stuków itp jedynie lekko ściąga na prawo co jest chyba normalne przy zjechanych wahaczach.

Audi A6 rocznik 2002
rafal7
Nowicjusz

Miejscowość: Świnoujście
  • 16 Gru 2009, 01:27

rafal7 napisał(a):Witam, na wstępie zaznaczam, że przeszukałem to forum jednak nie znalazłem odp. na nurtujące mnie pytanie. Czy okresowa jazda na zużytych wahaczach może być niebezpieczna? Mechanik stwierdził, iż grozi to oderwaniem koła podczas jazdy. Ostanio mam dużo wydatków na głowię i zastanawiam się czy nie wymienić ich za jakiś czas. Samochodem nie jeżdżę zbyt dużo, żadnych tras, jedynie do pracy i z powrotem. Nie ma żadnych stuków itp jedynie lekko ściąga na prawo co jest chyba normalne przy zjechanych wahaczach.

Audi A6 rocznik 2002
    jak nie lubisz swojego życia przynajmniej zlituj się nad współużytkownikami drogi :roll:
    wahacz tak łatwo się nie zużywa ale jak już się zużyje to trzeba wymienić, mechanik ma racje może to się skończyć bardzo nieprzyjemnie.
    jedna rada jeśli chcesz wymienić raz a dobrze nie eksperymentuj z nie wiadomo czym wymień na markowe wahacze, łączniki stabilizatorów i tym podobne na przykład Lemforder
    tak wiem że drogie ale spokój na następne 50-80 tysi masz zagwarantowany
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

16 Gru 2009, 23:15

Ok, dziękuję za radę, tak zrobię :)
    rafal7
    Nowicjusz

Miejscowość: Świnoujście
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen i Porsche łączą siły
      Przyspieszony proces integracji umożliwi połączenie działalności związanej z produkcją samochodów już z dniem 1 sierpnia 2012 - Volkswagen Group w pełni przejmuje kontrolę nad działalnością Porsche uzyskując pozostałe ...