Audi A6 czy warto ?

22 Kwi 2010, 05:15

Dishman napisał(a):Prześwit między dachem a relingiem jest wyraźny, natomiast wszystko nad relingiem zamazane. Takie coś potrafi tylko Photoshop. Efekt relingu zaobserwować wyraźnie można na wszystkich fotkach, ale bardzo widoczne jest to na kolejnym zdjęciu.

Zgodzę się z Tobą jednak takie coś nie tylko Photoshop potrafi, jeśli jesteś zaawansowanym użytkownikiem porządnej lustrzanki z dobrym obiektywem i potrafisz dobrać odpowiednio czułość i położenie przysłony to bez problemów zrobisz takie coś. Przykład Canon EOS 500D.
Sam nie tak dawno na weselu robiłem zdjęcia i efekt był bardzo zbliżony do tego.
Ja natomiast widzę na tych zdjęciach, że one są "podciągniętę" - zwiększone nasycenie pierwszoplanowe i zredukowane światło. Reszta to wosk na lakierze i te sprawy.
Niemniej jednak wydaje mi się że poduszka pasażera była ruszana choć po masce nie widać nic robionego.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

22 Kwi 2010, 09:53

To musiał być dobry blacharz jak u mnie w Lanosie,kiedy matka miała nim stłuczke to auto powędrowało do warsztatu który ma dobry znajomy (zresztą u mnie na dzielnicy) i auto wróciło po paru dniach to nie było widać pod żadnym kątem że były robione tylne lewe drzwi i nadkole.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Kwi 2010, 12:59

stasiowski121 napisał(a):takie coś nie tylko Photoshop potrafi, jeśli jesteś zaawansowanym użytkownikiem porządnej lustrzanki z dobrym obiektywem i potrafisz dobrać odpowiednio czułość i położenie przysłony to bez problemów zrobisz takie coś. Przykład Canon EOS 500D.

Mylisz głębię ostrości (którą zrobisz większością aparatów, nie tylko lustrzankami chociaż w nich na ogół jest większa) z tym że na tych zdjęciach mało fachowo użyto funkcji "rozmazanie" - tło nad relingami jest w takiej samej odległości jak to prześwitujące między nimi, a spójrz jaka jest różnica w ostrości. Ktoś zblurował przestrzeń nad autem, a zapomniał o rozmazaniu tej między relingami ;)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

22 Kwi 2010, 13:58

A jeszcze co do Audi nr 2 to wydaje mi się że miało jakąś przygodę prawym przodem (ale nie jestem pewien )

Zdjęcie
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

22 Kwi 2010, 15:43

ACSznycel napisał(a):
stasiowski121 napisał(a):takie coś nie tylko Photoshop potrafi, jeśli jesteś zaawansowanym użytkownikiem porządnej lustrzanki z dobrym obiektywem i potrafisz dobrać odpowiednio czułość i położenie przysłony to bez problemów zrobisz takie coś. Przykład Canon EOS 500D.

Mylisz głębię ostrości (którą zrobisz większością aparatów, nie tylko lustrzankami chociaż w nich na ogół jest większa) z tym że na tych zdjęciach mało fachowo użyto funkcji "rozmazanie" - tło nad relingami jest w takiej samej odległości jak to prześwitujące między nimi, a spójrz jaka jest różnica w ostrości. Ktoś zblurował przestrzeń nad autem, a zapomniał o rozmazaniu tej między relingami ;)

Nie zrozumiałeś mnie. Mam na uwadze to, że ktoś te zdjęcia "podrasował" zwłaszcza jeśli o ostrość chodzi i nasycenie w jakimś programie. Niedokładny efekt gaussa to inna sprawa. ;)
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Szkło i stal – nowe alternatywy
    Branża motoryzacyjna nieustannie się zmienia. Kwestie związane z elektryfikacją układów napędowych, autonomiczną jazdą czy cyfryzacją produkcji stanowią z jednej strony poważne wyzwanie dla producentów, z drugiej ...