Audi A6 pojawiająca się woda w kabinie po stronie pasażera

30 Lip 2012, 20:04

Czy może ktoś mi pomóc z tą pojawiającą się wodą podczas deszczu w kabinie, po stronie pasażera? Uszczelki w oknach, całe drzwi suche, a woda jak się pojawia, tak się pojawia!!!!!!!!!!!!!!!Ręce opadają. Auto mam 5 lat i cały czas był spokój z nim. Nigdy nie było bite, żadna szyba, czy element karoserii nie był wymieniany. Pomóżcie :)
wafel79
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 01 1997
Auto: audi a6 2,5tdi

03 Sie 2012, 05:36

Od spodu sprawdzałeś - są tam plastikowe zaślepki w podłodze - może któraś nie trzyma.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

07 Sie 2012, 18:06

Witam kolego sprawdź też odpływy pod podszybiem (jeśli dobrze pamiętam, są po obu stronach pod podszybiem, może naleciało tam brudy, liści itp i się zapychają.
AUTOSZYBY
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 03 2000
Auto: Chrysler Pacifica 4.0

06 Wrz 2012, 10:26

Usterka usunięta! :d
Panowie i to nie : zapchane kanały w podszybiu(szybko to można sprawdzić lejąc tam wodę chociażby konewką), nieszczelne uszczelki w szybach, brak korków w spodzie (podwoziu), mikro nieszczelność na łączeniu się dwóch elementów karoserii (przedni prawy błotnik i podszybie). To po prostu zapchany parownik z klimatyzacji. Pod chodniczkiem, po stronie pasażera znajduje się plastikowy przewód, który odprowadza wodę powstałą w wyniku skraplania się ( włączona klimatyzacja, a na zewnątrz temp. Wysoko na plusie). Przewód ten należy czyścić po każdym sezonie letnim (przedmuchać zwykłą sprężarką). Nigdy nie uwierzyłbym, że może to być powodem zbierania se tak wielkiej ilości wody w kabinie (a było jej czasami ponad 5 cm. Na całej prawej stronie). Pozdrawiam wszystkich odwiedzających :d
wafel79
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 01 1997
Auto: audi a6 2,5tdi

07 Maj 2013, 14:50

Witam,

mam podobny problem, tyle że woda ścieka po dywaniku /ścianie przegrody czołowej/ w nogach pasażera, np. podczas wizyty na myjni. Wydaje mi się, że usunąłem wszystkie liście i inny syf, który widziałem w narożnikach po otwarciu pokrywy silnika i zdjęciu plastikowej osłony wzdłuż podszybia, ale niestety nic to nie pomogło. Czy odpływy wody z podszybia są niewidoczne i istnieje jakaś metoda żeby sprawdzić czy są drożne?
Samochód mam od 5 lat, a problem pojawił 3 miesiące temu /zimą - może to ma jakieś znaczenie.../ Z góry dziękuję za jakieś sugestie.
Pozdrawiam.
raalph1974
Obserwowany

Auto: Audi A6 Allroad 2,5 TDi

12 Maj 2013, 18:35

Czy samochód był garażowany? Jeżeli nie,to mróz mógł zrobić swoje i dlatego teraz występuje problem ze szczelnością od strony pasażera akurat w tym przypadku.
Rolcar
Początkujący

Auto: Ford Focus II
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Autocasco dla motocykla - o czym pamiętać
    Jazda motocyklem kojarzy się z radością i przyjemnością, jednak nie można zapominać o potencjalnych ryzykach i nieprzewidzianych sytuacjach, jakie się z nią wiążą. Aby finansowo zabezpieczyć się przed ich skutkami, warto ...

15 Wrz 2013, 14:52

Kolego może masz racje z tą klimą, mam podobny problem, zrobiłem odprowadzenie pod akumulatorem .a woda dalej się pojawia, Podpowiedz jak do tej klimy się dostać i co tam przepchać. Pozdrawaim
romanb62
Obserwowany

Prawo jazdy: 21 04 1980
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi A6 Citroen Xara Picasso
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001