Audi a7 Szarpanie Buczenie

26 Lip 2019, 16:03

Witam mam audi a7 3.0 tdi Biturbo 2012. I mam taki problem w postaci buczenia i delikatnego podszarpywania i to jest tak ze to nie jest caly czas tylko co jakis czas jade sobie normalnie bez zadnych przejeban i nagle zaczyna buczec i przed 2000 obr delikatnie szarpac jak mam takie same obroty caly czas to szarpie do puki nie zmieni biegu. i jak dam troszeczke gazu to zmieni bieg i nie szarpie ale delikatnie buczy. I zajerzdzam pod sklep gasze auto i po chwili przychodze odpalam jade normalnie do domu i juz tego nie ma. Koputer nic nie pokazuje zadnego bledu ani nic bylo sprawdzane pod dwoma kompami i nikt mi nie moze powiedziec jaka jest przyczyna tego.
Rafał89
Obserwowany

• 30 Lip 2019, 14:30

Spalanie Ci wtedy nie wzrasta?

Sprawdziłbym czy zawór EGR pracuje prawidłowo bo tam chyba jest sterowany przez silniczek i być może z nim jest jakiś problem jak się przycina a powinien otwierać się przy jednostajnej jeździe więc warto to sprawdzić.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Opel Mokka SUV-a na miarę potrzeb europejskich kierowców
      Inżynierowie Opla zakończyli właśnie ostatni etap jazd testowych nowego modelu SUV-a Mokka. Testy przeprowadzono w Niemczech przed rozpoczęciem sprzedaży nowego modelu, która jest planowana na koniec tego roku. Podczas ...