Audi A4 2.0 benzyna - problem z odpaleniem, gaśnie

30 Lip 2019, 14:59

Dzień dobry,

mam audi a4 2.0 benzyna + gaz.

samochód z 2003 roku.

Samochód postał i ciężko mam go zapalić, jak go zapalę to pochodzi parę sekund i gaśnie.

W czym może być problem ?

Mogę go na popych pociągnąć ? spróbować go odpalić lub plakiem ?
loret
Początkujący

• 30 Lip 2019, 15:27

loret napisał(a):Samochód postał i ciężko mam go zapalić, jak go zapalę to pochodzi parę sekund i gaśnie.
    Ile czasu stał samochód nie odpalany?
    Jak odpali pracuje równo czy bardziej telepie się tak jak by nice chodził na wszystkich cylindrach?
    Paliwo w baku jest?

loret napisał(a):Mogę go na popych pociągnąć ? spróbować go odpalić lub plakiem ?
    Nie możesz, a plak Ci jest nie potrzebny bo odpala chodzi i gaśnie więc tu on ci nic nie pomoże.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

30 Lip 2019, 17:06

paliwo jest, stał około tygodnia,.

Palił i po chwili gasł, aż potem wcale już nie odpalał, więc go na popych odpaliłem, i teraz puki co pali zobaczę rano czy zapali.

Tam w meni samochodu znalazłem taki chyba kluczyk i jak się go wciśnie to wyskoczył komunikat oleju, i ciśnienia oleju.

Te objawy mogą być spowodowane tym że np jest silnik wyeksploatowany ? i ma niskie ciśnienie oleju?

Bo tak coś podejrzewam samochód kupiłem trzy tygodnie temu i obawiam się wady ukrytej.

Jak w tym przypadku gdy dobrze myślę wygląda opcja dolania doktora ?

pozdrawiam
    loret
    Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Supra - pięć generacji
      Toyota zaprosiła właścicieli oraz największych fanów klasycznych modeli Supry na zamkniętą imprezę z udziałem Tetsuyi Tady, twórcy Supry piątej generacji. Główny inżynier najnowszego sportowego coupe ...