Audi allroad 2.7 vs mitsubishi pajero vs nissan x-trail itp.

19 Lut 2010, 23:19

Witam!!!
Chciałbym zmienić samochód, w tej chwili hyundai coupe 2.7 v6 na jakiś bardziej uterenowiony, jestem geodetą i czasem wjeżdzam w różnego rodzaju teren.. boję sie swoim coupe wjechać w polne drogi ponieważ jest to samochód przeznaczony do zupełnie innej jazdy, dlatego decyzja o zmianie, jednakże interesuje mnie dalej zacięcie sportowe w nowym samochodzie, nie wiem czy jest możliwe połączenie takiego samochodu, aby był szybki, a zarazem dobrze radził sobie w terenie...
jednakże sporo pozytywnych opini przeczytałem o audi allroad pisze o modelu c5 produkowanym od 2000r. samochód podobno ma doskonałe właśćiwości jezdne, a z silnikiem 2.7 biturbo nawet ok. 7 s do 100, przy czym i w terenie dobrze sobie radzi, czy to jest dobre wyjście dla geodety, czy może jednak trochę spuścić z tonu i zrezygnować z szybkiej jazdy na rzecz lepszych właściwości jezdnych w terenie... jak to w mojej pracy nigdy nie wiadomo gdzie będzie trzeba dojechać... :) dlatego też zastanawiam się nad nissanem x- trail, oraz jeszcze bardziej uterenowionym samochodem jakim niewątpliwie jest mitsubishi pajero 3.2 di od 2000r , oraz co wiążałoby się już z większymi kosztami toyotą land cruiser od 2002r. , czy mozna w jakikolwiek sposób porównać te samochody,
i co w końcu wybrać...???
Proszę o porady :)
Pozdrawiam nemo690
nemo690
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

20 Lut 2010, 00:37

x-trail i Audi w terenie nie robią...w ogóle :mrgreen: oba to nawet nie przerośnięte kombiaki :mrgreen:
jeśli t6et teren to czasem coś więcej niż porządna droga szutrowa to sobie je odpuść
w pajero silnik 3,2 to nienajszczęśliwsza konstrukcja, dośc często padające koło dwumasowe dostępne tylko w ASO za chore pieniądze, taniej przerobić na zwykłe sprzęgło z jednomasowym kołem zamachowym ale to też wydatek 8000 :mrgreen: .... i co do terenowości tego najnowszego onanisty który nawet ramy już w zasadzie nie posiada to też nie wiem... :mrgreen: porównywalny z VW Tuaregiem,
LC w której wersji? bo nie podejrzewam że 80HDJ :wink: ogólnie najbardziej terenowy w zestawieniu przynajmniej z nazwy ;)
jak patrzysz na tego typu samochody popatrz też na Discowery 3 generacji 2,7V6 w dizelku bardzo przyjemne autko, z nissana X-terra (mały wybór silników)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekstremalny terenowy ratowniczy pick-up
    Stworzona na bazie Nissana Navara Tekna z podwójną kabiną - aktualnym Międzynarodowym Pick-upie Roku - koncepcyjna Navara EnGuard charakteryzuje się wieloma specjalnie zaprojektowanymi rozwiązaniami konstrukcyjnymi ...