Audi allroad 2.7 vs mitsubishi pajero vs nissan x-trail itp.

19 Lut 2010, 23:19

Witam!!!
Chciałbym zmienić samochód, w tej chwili hyundai coupe 2.7 v6 na jakiś bardziej uterenowiony, jestem geodetą i czasem wjeżdzam w różnego rodzaju teren.. boję sie swoim coupe wjechać w polne drogi ponieważ jest to samochód przeznaczony do zupełnie innej jazdy, dlatego decyzja o zmianie, jednakże interesuje mnie dalej zacięcie sportowe w nowym samochodzie, nie wiem czy jest możliwe połączenie takiego samochodu, aby był szybki, a zarazem dobrze radził sobie w terenie...
jednakże sporo pozytywnych opini przeczytałem o audi allroad pisze o modelu c5 produkowanym od 2000r. samochód podobno ma doskonałe właśćiwości jezdne, a z silnikiem 2.7 biturbo nawet ok. 7 s do 100, przy czym i w terenie dobrze sobie radzi, czy to jest dobre wyjście dla geodety, czy może jednak trochę spuścić z tonu i zrezygnować z szybkiej jazdy na rzecz lepszych właściwości jezdnych w terenie... jak to w mojej pracy nigdy nie wiadomo gdzie będzie trzeba dojechać... :) dlatego też zastanawiam się nad nissanem x- trail, oraz jeszcze bardziej uterenowionym samochodem jakim niewątpliwie jest mitsubishi pajero 3.2 di od 2000r , oraz co wiążałoby się już z większymi kosztami toyotą land cruiser od 2002r. , czy mozna w jakikolwiek sposób porównać te samochody,
i co w końcu wybrać...???
Proszę o porady :)
Pozdrawiam nemo690
nemo690
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

20 Lut 2010, 00:37

x-trail i Audi w terenie nie robią...w ogóle :mrgreen: oba to nawet nie przerośnięte kombiaki :mrgreen:
jeśli t6et teren to czasem coś więcej niż porządna droga szutrowa to sobie je odpuść
w pajero silnik 3,2 to nienajszczęśliwsza konstrukcja, dośc często padające koło dwumasowe dostępne tylko w ASO za chore pieniądze, taniej przerobić na zwykłe sprzęgło z jednomasowym kołem zamachowym ale to też wydatek 8000 :mrgreen: .... i co do terenowości tego najnowszego onanisty który nawet ramy już w zasadzie nie posiada to też nie wiem... :mrgreen: porównywalny z VW Tuaregiem,
LC w której wersji? bo nie podejrzewam że 80HDJ :wink: ogólnie najbardziej terenowy w zestawieniu przynajmniej z nazwy ;)
jak patrzysz na tego typu samochody popatrz też na Discowery 3 generacji 2,7V6 w dizelku bardzo przyjemne autko, z nissana X-terra (mały wybór silników)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Zużycie paliwa na biegu jałowym
    Ile spala przeciętnie osobowe auto podczas pracy silnika na wolnych obrotach? Wiadomo, że różnice między ciepłym, a zimnym silnikiem są spore, więc przyjmijmy że silnik nagrzany jest do 90 stopni. Czasami lubię zostawić ...