AUDI BMW MERCEDES

09 Lis 2010, 18:07

Witam serdecznie mysle na kupnem samochodu i zastanawiam sie nad trzema:
BMW 323 coupe e46
AUDI TT 1.8 quattro
MERCEDES CLK w208 2.0 kompressor

Prosze pomozcie bo nie wiem na co sie zdecydowac ogolnie chodzi mi o takie cechy jak:
przyjemnosc/frajda z jazdy
komfort podróżowania(choc to nie jest najważniejsze)
aby samochod w miare mozliwosci wyroznial sie z tlumu
malo awaryjny
OGOLNIE NAJLEPSZY Z TYCH TRZECH PISZCIE JAKIE AUTO MA JAKA ZALETE A JAKA WADĘ

PROSSZE
.................................
joker157
Nowicjusz

Miejscowość: Limanowa

09 Lis 2010, 18:13

Jeśli ma się choć trochę wyróżniać to BMW odpada ;) Najlepsze osiągi i najbardziej oryginalny wygląd ma TT. Dochodzi wielki plus za napęd i frajdę z jazdy, także z tych trzech wybrałbym TT ;) BMW jest zbyt oklepane, a Mercedes ma słabe osiągi ;)
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

09 Lis 2010, 18:19

Może nie będe obiektywny, ale zdecydowanie polecam TT, szukaj silników 1.8T 225, spalanie nie wiele większe niż 180, a różnica w osiągach znaczna. Komfort jest niezły, jakoś materiałów w środku bardzo dobra, silnik bardzo podatny na modyfikacje (choć to droga zabawa). Frajda z jazdy, najlepiej się przejedź każdym i sam zdecyduj. Mi TT sprawia wiele frajdy. co do wyrózniania się z tłumu to już sprawa indywidualna, jak dla mnie najładniejsze jest TT potem CLK i na końcu e46. Aha i unikaj modeli TT z początków produkcji, wiele ma jakieś kłopoty ze sterownością które dopiero później zostały poprawione, i w niektórych z początków produkcji nie naprawiono tego.
ens
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Auto: Audi TT 1.8T 259KM

09 Lis 2010, 18:43

TT to auto dla kobiety lub fryzjera ale z tych 3 aut będzie najlepszym rozwiązaniem jesli chodzi o przyjemnosc z jazdy.
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

09 Lis 2010, 20:38

TT to auto dla kobiety lub fryzjera

na czym opierasz tą fachową opinie?
ens
Początkujący

09 Lis 2010, 20:53

MajkPZM napisał(a):TT to auto dla kobiety lub fryzjera ale z tych 3 aut będzie najlepszym rozwiązaniem jesli chodzi o przyjemnosc z jazdy.

Wlasnie tez caly czas zastanawiam sie dlaczego niektorzy ludzie mysla ze TT nie jest meskie tylko kobiece ??
joker157
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ferrari LaFerrari hybrid - 2,7 sek., 950 KM
    W chwili wprowadzenia na rynek w 2013 roku model ten był nie lada sensacją. Była to bowiem zarówno pierwsza hybryda w historii legendarnej, włoskiej marki, jak również najszybszy model w jej dziejach. Zaplanowano ...

09 Lis 2010, 21:00

Głupie uprzedzenia, zresztą autor interesował się rx-8 która jest znacznie bardziej kobieca, więc nie przejmuj się takimi tekstami. Przed kupnem TT wiele osób mi odradzała ją, że kobieca, dla lanserów itp. A teraz wszystkim znajomym się podoba
ens
Początkujący

09 Lis 2010, 21:02

Bo to taki SHOW-CAR. Lepiej kupic S3.
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

09 Lis 2010, 21:06

nowe TT może być dla mężczyzny, ale te starsze obłe....
razor
Początkujący

Miejscowość: z nienacka

09 Lis 2010, 21:18

Panowie nie przesadzajmy ze stereotypami. Bo gdyby tak było w BMW jeździły same dresy, w VW same wieśniaki, w mini same geje etc.
Chodz część tych sterotypów siedzi też we mnie :mrgreen:

@joker157 jeżeli nie uważasz, że TT jest dla panów w różowych bluzkach i Ci się podoba to kup je. Nie sugeruj się opnią innych w kwesti gustu i co jest gejowskie a co nie.
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

09 Lis 2010, 21:21

Bo to taki SHOW-CAR. Lepiej kupic S3.

Przyciąga uwagę więc dużo osób się nimi lansuje fakt, ale przecież to także po prostu dobre auto, szybkie, dobrze wykończone, z niezłymi właściwościami jezdnymi. Pozatym idąc twoim tokiem myślenia 400 konne subaru to niby nie show?
nowe TT może być dla mężczyzny, ale te starsze obłe....

tak a bmw 3 jeżdżą dresy, dopiero seria 5 może być dla normalnego faceta... tak samo mądre i prawdziwe.
ens
Początkujący

09 Lis 2010, 21:23

Jak chcesz SHOW to popatrz na moją Alhambrę. Wszyscy patrzą i myślą, że karawan jedzie :mrgreen:
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

09 Lis 2010, 21:26

Prawdziwy show to był w moim poprzednim 15 letnim punciaku, i ta adrenalina dojedzie? czy nie dojedzie:)
ens
Początkujący

09 Lis 2010, 21:37

TT najbardziej się wyróżni z tłumu, poza tym jakoś nie widzę jego zalet, chyba, że mowa o motorze 1.8T 225km, wtedy osiągami nadrobi. MB ma za słabe osiągi, przód od taksówki i nie da raczej takiego fun'u jak BMW. Imo każde zadbane BMW na drodze zwraca uwagę, a już E46 coupe na pewno. Podsumowując - jak Audi TT 180km to ja bym brał BMW, a jak ta wersja 225km to można myśleć o Audi.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

09 Lis 2010, 21:59

no co do TT to zawsze slyszalem klotnie. Taki przypadek z mojej przeszlosci jakies 2 lata temu brat kumpla kupil TT i jak rozmawialismy z kuzynem o rok starszym milosniekiem motoryzacji to za kazdym razem mowil ze TT jest takie a takie ze on osobiscie wolal by inne ale zawsze kiedy kumpel podjezdzal gdzies tym "cackiem" to wydawalo sie ze kuzyn dalby sie pokroic zeby tylko tazkie miec albo sie przynajmniej przejechac takim
joker157
Nowicjusz