REKLAMA
Trochę na motoryzacji się znam , ale wiecie jak to jest najłatwiej doradzać innym .Szukam pięknego , mało awaryjnego samochodu.W grę wchodzą tylko wersje topowe pod względem wyposażenia .Teoretycznie jedźże sam od czasu do czasu zabieram ze sobą kogoś z rodziny. Często jedźże w góry i przydałby się napęd 4X4. Przeszedłem kilkanaście salonów i nadal nie mogę się zdecydować. Pieniądze i tutaj jest problem bo w tym zakresie nie chciałbym już rozmawiać co do ceny(ram cenowych ) to po prezentowanych modelach .
Na pewno nie chcę Fiata, Hundaia , Kii itp.
Skoda Superb- auto , które strasznie mnie się podobało, zwłaszcza wersja 2,0 TDI 4x4 .Tyle ,że już pojawiają się głosy ,że są z tym silnikiem podobne problemy co w Passatach B6 . I to mnie trochę odstraszyło od tego samochodu. Trochę mnie wkurzyli tym ,że nie ma już wersji bez filtra , ale jakoś o przeżyję.
Skoda Octavia II Tour -samochód który strasznie mnie się podoba i od początku pokochałem go , tyle ,że w Skodzie za wiele na jego temat nie mówią oprócz tego ,że nie będize można go zbytnio doposażyć. Warto tutaj dodać ,że zastanawiałem się nad Octavią Scout FL , tyle nie wiem czy przypadłaby mi ona do gustu.
Opel Insignia-samochód , który polubiłem , zwłaszcza jak dostał napęd 4x4 w dieslu , tyle ,że trzeba wybrać elektryczny hamulec postojowy , który wiem z pewnych źródeł i jest dość awaryjny i ten filtr -ale to już opisałem wyżej . Reszta super.
Renault Fluence-fajne autko ale w tym wypadku wybierałbym benzynę 1,6 16V .Teoretycznie nie mam nic do zarzucenia temu samochodowi , tylko obawiam się czy nie będzie za małe .
Renault Latitude-zapowiada się bardzo fajnie ale do sprzedaży w Polsce nie wejdzie prędko , poza tym nikt tego modelu jeszcze nie zna , ale gabarytowo super.
Mazda 6-fajne autko , różnie mówią o jego awaryjności dlatego nie jestem przekonany
Toyota Avensis-no powiem szczerze bardzo ładne auto , podobno jednak to już nie to co kiedyś..........
Ford Mondeo-auto o którym różnie się mówi ale jedno jest pewne bardzo fajnie się prowadzi siedzi i wygląda. Trapią go podobno niewielkie usterki , lecz wkurzające.
Ford Focus -j.w mniejsze mondeo , niektórzy nawet twierdzą ,że mniej awaryjne od Mondea
Citroen C5 -fajne autko tylko w najbogatszych wersjach jest hydrauliczne zawieszenie , którego chętnie bym ominął a poza tym nadal niezbyt dobrze mówi sie o niezawodności Citroena .
CitroenC4-wszystko tak jak w C5 (oprócz zawieszenia)
Mazda CX7-bardzo fajne auto , choć nie sprawdza się w nim napęd 4x4 , reszta jak w Maździe 6
Mazda CX-9-mocna rzecz (boje się tego silnika benzynowego ), reszta j.w
Honda Accord -trochę kosmiczny wygląd ale nie taki już jak Civica , ale mnie się podoba , niektórzy twierdzą ,że zbyt drogi w porównaniu do jakości
Dacia Durster-fajne autko , ja mu nic nie mogę zarzucić , niektórzy twierdzą ,że kiczowate ale mnie się podoba
[b]Suzuki SX4-małe , fajne zwinne autko
[/b]Jakie samochody odrzucam :
Subaru Forester -wszystko fajnie ale jakoś nie mam przekonania do tego aut a, boje się jego eksploatacji
Seat Leon-nie podoba mi się deska rozdzielcza , a reszta naprawdę super
Mitsubishi Outlander -podobały mi się 2 poprzednie generacje ale ta już nie
Toyota RaV4 -po prostu nie pasuje mi
Suzuki Grand Vitara -j.w
Proszę o pomoc bo wybór ogromny a ja już mam ból głowy od tego myślenia.