Audi Czy BMW doradzcie mi

13 Wrz 2008, 13:53

Witam mam problem nie znam się na autach i chce wybrać pomiędziy Audi a BMW doradzcie mi chodzi mi najbardziej o to zeby sredno spalalo malo bylo z nim klopotow cos np w tym stylu jak Audi A4
[link do oferty na Allegro wygasł]

a BMW klasy takiej
[link do oferty na Allegro wygasł]

Naprawde proszę o szczegóły::|
Nieznam sie na autach
serdi321
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

13 Wrz 2008, 15:06

Bmw jest lepszą marką. Audi ma słabe i drogie zawieszenie. Za to w Audi możesz dostać już dobrego diesel'a - 1.9TDI, który jest trwały, ekonomiczny i w wersji 110km daje rade, zawsze można chip zrobić. Zależy co dla Ciebie jest najważniejsze.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

13 Wrz 2008, 15:16

Ok czyli Audi jest stabilne a jeslij chodzi o BMW czesciej sie psuje sa jakies bardzo wieksze problemy od Audi????
Nieznam sie na autach
serdi321
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

13 Wrz 2008, 15:25

jeśli chcesz taki samochód to tylko w dieslu - trwały i bardziej oszczędny. Audi słynie z dobrych dieslów. eksploatacja powinna być nieco na korzyść Audi (tak mi się wydaje). wydaje mi się, że co do BMW to ludzie dzielą się na tych lubiących i nielubiących BMW. z Audi jest inaczej, bo występują tam też ludzie obojętni. rozumiesz. nie przepadam za BMW. brałbym Audi. ale to nie jest do końca obiektywna opinia :P
poza tym, ten w linku, piękny kolor :D
robaczek
Nowicjusz

13 Wrz 2008, 16:00

serdi321 napisał(a):Ok czyli Audi jest stabilne a jeslij chodzi o BMW czesciej sie psuje sa jakies bardzo wieksze problemy od Audi????

Tak ciężko pisać po polsku? Nie ma bardzo większych problemów od Audi. Robaczek - wynika to z faktu, że BMW ma klimat, a Audi to... po prostu dobry samochód.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

13 Wrz 2008, 21:33

Po pierwsze to te BMW to raczej Mpakiet nie jest, po drugie to E36 z silnikiem 1.6 115 KM nie ma. No ale to pewnie fantazja sprzedającego! Ja wolałbym Audi z tego względu, że ma ocynkowane blachy( w tych rocznikach BMW już korodują) i ma nowocześniejszy design, ale to kwestia gustu. Jeżeli chodzi o zawieszenie to bez przesady. To prawda jest dość słabe, ale jego wymiana wraz z częściami zamyka się w 1000 zł. To nie te czasy gdzie te elementy kosztowały astronomiczne ceny.
mistrz27
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jesień i niespodziewane leśne zwierzęta na drodze
    Teraz, kiedy zmierzch zapada dużo szybciej, a dodatkowo pogoda potrafi być mglista i deszczowa, łatwo można nie zauważyć zwierzęcia wybiegającego na jezdnię. Większość dzików, saren i innych leśnych zwierząt ginie ...
    Z tymi samochodami właściciele nie chcą się rozstawać
    Wygląda na to, że właściciele aut Toyoty to ludzie najbardziej lojalni. Przynajmniej wobec swoich samochodów. Portal iSeeCars.com, badający amerykański rynek samochodowy, opublikował listę 15 aut najczęściej posiadanych ...

13 Wrz 2008, 21:36

BMW też ma ocynkowane blachy... i to od dawna, a korozja to się wdziera to bitych egzemplarzy głównie. Chociaż fakt faktem, audi może mieć ciut lepszą blachę.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika