Z oferty audi upatrzyłem sobie A4 B6 z silnikiem benzynowym 1.8 T w sedanie lub A6 C6 z silnikiem benzynowym 2.4 również w sedanie. Auto będzie użytkowane częściej w mieście, ale również w większych-mniejszych trasach.
Proszę o opinię w jakim przedziale cenowym mogę spodziewać się zadbanego egzemplarza (w przypadku A6 C6, wolałbym z początku produkcji 2004-2006 rok). Czy wybrane przeze mnie samochody to udane projekty Audi? Wydaje mi się, że co do silników wybrałem optymalnie jeżeli chodzi o stosunek mocy do spalania jeśli chodzi o moją osobę.
Jestem świadomy, że cena tych modeli jest różna, aczkolwiek chętnie poznam Waszą opinię, które auto uważacie za lepszy wybór? A może stosunek jakości do ceny?
Na początku poszukiwań wymarzonego samochodu w wyszukiwarkach wpisywałem kraj pochodzenia Polska, po pewnym czasie dodałem Danie, gdzie wydaje mi się że samochody powinny być bardziej zadbane / sprawdzone, chociaż cena faktycznie bywa ok. 30 % wyższa niż w Polsce. Z uwagi na trochę czasu wolnego jakim dysponuję mógłbym sam zająć się sprowadzeniem samochodu jeśli oczywiście dostanę jakąś radę skąd warto taki samochód importować.
Będę bardzo wdzięczny za Wasze opinie czy zabranie głosu w dyskusji!