Audi do zagazowania na kilka przyszłych lat.

04 Lip 2017, 14:31

Cześć, tak jak w tytule tematu, jestem zainteresowany zakupem używanego Audi do zagazowania, którym planuję jeździć przez najbliższych kilka lat.

Z oferty audi upatrzyłem sobie A4 B6 z silnikiem benzynowym 1.8 T w sedanie lub A6 C6 z silnikiem benzynowym 2.4 również w sedanie. Auto będzie użytkowane częściej w mieście, ale również w większych-mniejszych trasach.

Proszę o opinię w jakim przedziale cenowym mogę spodziewać się zadbanego egzemplarza (w przypadku A6 C6, wolałbym z początku produkcji 2004-2006 rok). Czy wybrane przeze mnie samochody to udane projekty Audi? Wydaje mi się, że co do silników wybrałem optymalnie jeżeli chodzi o stosunek mocy do spalania jeśli chodzi o moją osobę.

Jestem świadomy, że cena tych modeli jest różna, aczkolwiek chętnie poznam Waszą opinię, które auto uważacie za lepszy wybór? A może stosunek jakości do ceny?

Na początku poszukiwań wymarzonego samochodu w wyszukiwarkach wpisywałem kraj pochodzenia Polska, po pewnym czasie dodałem Danie, gdzie wydaje mi się że samochody powinny być bardziej zadbane / sprawdzone, chociaż cena faktycznie bywa ok. 30 % wyższa niż w Polsce. Z uwagi na trochę czasu wolnego jakim dysponuję mógłbym sam zająć się sprowadzeniem samochodu jeśli oczywiście dostanę jakąś radę skąd warto taki samochód importować.

Będę bardzo wdzięczny za Wasze opinie czy zabranie głosu w dyskusji! :)
9zielu4
Nowicjusz

Auto: Nie mam

04 Lip 2017, 16:56

Jakim budżetem dysponujesz?

2.4 w A6C6 to nie ten sam silnik co w A6C5, nie współpracuje tak idealnie z LPG, ponadto dużo pali i oferuje przeciętne (jak na V6) osiągi.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Alpine A110
    Przez kilka ostatnich lat słyszało się tylko o znikaniu kolejnych marek. W końcu mamy jakąś reaktywację. Francuski Alpine (nie, nie producent car audio) przedstawił model A110 nawiązujący do protoplasty. Technicznie - 1,8 ...
    Samochody klasy A - przegląd rynku
    Najmniejsze miejskie samochody mają na naszym rynku ustabilizowaną pozycję – przede wszystkim ze względu na swoją cenę, która rzadko przekracza kwotę 40 tys. zł. Co więcej, producenci coraz lepiej wyposażają ...