Audi a6 c6 allroad (2010)

28 Paź 2017, 07:56

Dzień dobry. Chciałem się poradzić jako że znam się jak wilk na gwiazdach a znajomy który temat ogarnia polecił mi tytułowe auto audi a6 allroad. Owy model to silnik 2.7 tdi 190km. Quattro, diesel ,skrzynia automat.
Wystawiony jest za 56 tysięcy.
Eromi
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 05 2016
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Fiat 500
Silnik: 0.9
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

28 Paź 2017, 10:07

Jakiś link masz?
Ile km rocznie robisz i w jakich warunkach?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Paź 2017, 13:04

Rocznie robię z 15tysiecy km.
Auto potrzebne mi duże (a nie bardzo lubie suvy) dlatego taki wybór. Od grudnia będę dwa dzidki woził.

Fotki

https://photos.google.com/share/AF1QipM ... lHRndUbC1B

Opis

Witam wszystkich zainteresowanych. Mam do zaoferowania piękne AUDI A6 ALLROAD z napedem 4x4 dynamicznym i oszczędnym silnikiem 2.7 TDI. Samochód jest na prawde w bardzo dobrym stanie wszystko 100% sprawne, zarejestrowany i ubezpieczony w kraju. Bardzo zadbane, wewnątrz nigdy nie palono, regularnie i rzetelnie serwisowane. Prawdziwy przebieg, potwierdzony wpisami w historii serwisowej,lakier 100% oryginalny(zapraszam z miernikiem). Zgadzam się na weryfikację w serwisie lub stacji diagnostycznej. BOGATA WERSJA -elektrycznie ustawiane,podgrzewane bardzo komfortowe i wygodne fotele - czarny metalic -serwisowany -naped 4x4 -skórzana tapicerka w super stanie,bardzo zadbana -ledy przód+tyl -pełny chrom pakiet -usb -przyciemniane szyby -el.szyberdach -regulowane zawieszenie ALLROAD -roleta bagaznika - skórzana wielofunkcyjna PODGRZEWANA kierownica -tempomat - reflektory BI xenonowe samopoziomujace skretne -spryskiwacze reflektorow -duza kolorowa navigacja mmi -komputer pokladowy - przednia szyba UV;; - climatronic dwustrefowy - pakiet LIGHT-odprowadzanie do domu; -automatyczne domykanie klapy bagażnika - alufelgi orginalne - halogeny; - 4xel. szyby; - 2xpodłokietnik; - klimatyzowany schowek; - el. lusterka; - podgrzewane lusterka; - 10x airbag - ABS; - ASR; - ESP; - radio DVD+2x port kart SD+zmieniarka 6CD - centralny zamek i alarm na pilota; - samoprzyciemniające się lusterka; - czujnik deszczu -parctronic przod -parctronic tyl z wizualizacja na ekranie!!! - czujnik zmierzchu; - wydawanie poleceń głosowych - garażowany.Ostatnio wymienione zostały wszystkie oleje,filtry i klocki hamulcowe.
Eromi
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 05 2016
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Fiat 500
Silnik: 0.9
Rok produkcji: 2012

29 Paź 2017, 14:12

Silnik 2,7 TDi jest uznawany za dość dobry. Jest to poprawiony silnik 2,5 TDi V6. Są też jednak wady - kolektor dolotowy z klapkami ( bardzo częsta przyczyna awarii, nowy kolektor to około 2,5 tyś ), oraz napęd rozrządu - są tu aż 4 łańcuszki, w tym jeden, który napędza pompę oleju, koszt wymiany to około 4 tyś zł. Czas wymiany to przy przebiegu około 220 tyś km. Auto ma DPF, a więc odpada jazda miejska.
Ale ogólnie autko uchodzi za dobre i jak ktoś dba o silnik, pilnuje wymian olejów, to będzie to autko się odwdzięczało dobrą jazdą. Przypadłości, o których wspomniałem, czekają auta o wiekszym przebiegu, a przy Dieslach jest o to łatwo, gdyż są to silniki najchętniej używane przez przesiębiorców, bo biorą te auta w leasing.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000