Audi, Fiat, Renault - Kupno samochodu

31 Paź 2007, 16:00

Witam
Potrzebowałbym pomocy w wyborze smochodu, gdyż niemam o tym pojecia. Głównie chodzi o to żeby samochód był ekonomiczny i wachał sie w cenach od 8-10tys.

I drugie pytanko co sądzicie o samochoach:
audi 80
B4
100
Fiat Marea
Renault Laguna
Z góry dziękuje za pomoc

Przepraszam z powtórzenie tematu ale chyba nie tu gdzie trzeba wzcesniej go założyłem
Paweloo8
Nowicjusz

Miejscowość: Złocieniec

31 Paź 2007, 21:45

pomoc tutaj jest świetna dzieki wam wszystkim Teraz już wiem jaki samochód kupic...
Paweloo8
Nowicjusz

01 Lis 2007, 20:00

Autorze jezeli szukasz ekonomicznego samochodu to zaden z ktorych wymieniles nie bedzie taki. SZukaj czegos w dislu. Moze glof 3 tdi ? POzdro
Bigstar
Początkujący

01 Lis 2007, 20:06

Bigstar napisał(a):Autorze jezeli szukasz ekonomicznego samochodu to zaden z ktorych wymieniles nie bedzie taki. SZukaj czegos w dislu. Moze glof 3 tdi ? POzdro

hmm... no właśnie tak myśle ale nie wiem czy tdi czy lpg bardziej si eoplaca bo sie nie znam. A z tego co znalazłem to laudi w tdi idzie znaleść co do laguny to chyba racze tylko diesel bez turbop ale w gazie sporo jest.
Paweloo8
Nowicjusz

01 Lis 2007, 22:38

A koniecznie potrzebujesz duzy samochod ?
Bigstar
Początkujący

02 Lis 2007, 11:51

Polecam audi 80 B4, silnik 2.0 benzyna, może być 1.9 TDI. 2.0 benzyna+LPG pali ok. 11 litrów gazu, mało się psuje. 1,5 roku użytkowania, a wymieniane było: sprzęgło, komplet uszczelek(pod głowicą, pod nasadą głowicy, kolektorem, uszczelniacze), końcówki drążków kierowniczych, klocki hamulcowe, oraz reduktor gazu(220 000 tys. km to dobry wynik), auto było sprowadzone z holandii. Komfort jazdy dobry, nic nie trzeszczy(auto z 1993 roku). Części są dostępne "do ręki", ceny na zadowalającym poziomie. Z korozją nie ma problemów. Jeśli się o niego dba-regularnie wymienia świece, filtry itd. to samochód ten nie zawiedzie swojego właściciela. 8)
Czasami mam problemy, ale zawsze je rozwiązuję.
motomaniaczek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Końskie

02 Lis 2007, 17:34

:shock: motomaniaczek: piszesz o SWOIM aucie, czy przedstawiasz ofertę kupna? Bo jeśli przedstawiasz ofertę, to trochę nie ten dział.
fordon

02 Lis 2007, 18:51

fordon napisał(a)::shock: motomaniaczek: piszesz o SWOIM aucie, czy przedstawiasz ofertę kupna? Bo jeśli przedstawiasz ofertę, to trochę nie ten dział.

Nie sprzedaje, podaje tylko bilans-co się działo z autem, króre dalej sprawuje się świetnie. Polecam to auto!(ogólnie Audi 80 B4) :twisted:
Czasami mam problemy, ale zawsze je rozwiązuję.
motomaniaczek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Końskie

02 Lis 2007, 19:48

Bigstar napisał(a):A koniecznie potrzebujesz duzy samochod ?

W jakim sensie duży?? bo nie rozumiem

gdzie sie nie zobaczy to "fordon" pisze zbędne posty i jeszcze nie umie interpretować innych postów jak to było przypadek wyżej.
Po co wogóle sie udzielasz jak nie masz nic sensownego do zaoferowania to nie jest forum dla dzieci które chcą sobie nabić postów
Paweloo8
Nowicjusz

03 Lis 2007, 10:47

Myślę że co niektórzy mnie źle zrozumieliście, bo odp. tyczą sie tych aut co ja wymieniłem. O tych autach chciałem żebyście napisali co myślicie, bo mi sie podobają, ale doradzili mi jakiś samochód w granicy 8-10tys. jaki wy uważacie za najlepszy i w miare ekonomiczny, żeby mi nei palił 10l na setke, myśle że tak 5,5 do 7,5 byłoby dobrze. To będzie mój pierwszy samochód i nieznam sie zbytnio:P
Paweloo8
Nowicjusz

03 Lis 2007, 16:08

:shock: Myślę, że dobrym autem dla Ciebie byłaby Astra 1.6, może z rocznika powyżej '95 i najlepiej z instalacją gazową II-giej generacji...?
Musisz wiedzieć, że gazu autko spali do 25% więcej, niż benzyny, a i koszty będą większe na przeglądzie; trzeba też częściej - tak co 10 000km - wymieniać świece, kable WN, filtr powietrza...No i jak każesz zamontować tańszą wersję instalki, to do gaziarza nie nadążysz podjeżdżać :D O ostrym odjeżdżaniu musisz też zapomnieć, Szanowny Panie. :P
fordon

03 Lis 2007, 17:40

Ekonomiczny:) no to dizelek:)

Tutaj kilka propozycji:)

golf 3 tdi kombi
[link do oferty na Allegro wygasł]

Renault Laguna 2.2 diesel

Renault Clio II 2000 1.9DTI
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Czerwone BMW E34 2,5 TDS

Ja bym wzioł tego CLIO
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

03 Lis 2007, 17:45

:D Paweloo8: W tej czerwonej beemce będziesz gościówa!!! Od lasek się nie opędzisz na bank!. :wink:
fordon

03 Lis 2007, 18:15

Fordon przestan spamowac. Autorze dla mnie duze to wlasnie laguna czy tez audi 80 a male to clio, nie wiem co ci polecac bo nie wiem czy bedziesz wozil rodzine czy sie lansowal sam ? Jesli to drugie to proponuje znaleźc golfa tdi i napewno bedzie bardzo zadowolony.
Bigstar
Początkujący

03 Lis 2007, 20:02

:D Bigstar: co chcesz? Próbuję w Koledze wzbudzić poczucie własnej wartości...to beemka przecież jest, a to nie "beleco"jakieś tam! :wink:
fordon